Larmuseau sneeuwballen, ambachtelijk Talamini ijs en ander zoets

Monica is er klaar voor: Talamini ijsjes vliegen de deur uit bij Larmuseau

Heel veel liefde en heel veel passie. Daar draait het bij Monica Van Hoecke (27) om. Liefde en passie voor waar ze mee bezig is. Dat bezorgde haar 10 jaar geleden, toen ze nog school liep aan de Hotelschool Gent al de eerste prijs in de wedstrijd De Smakelijkste Klas. 'Ik droom ervan om met mijn vriend Benny Smet een eigen zaak te beginnen', zei ze toen tegen Lochristi Blogt. En zie, 10 jaar verder, na een aantal jobs die ze allemaal met evenveel liefde en passie deed, waaronder 8 jaar bij bakkerij Buyle, gaat die droom sinds vandaag in vervulling: "Bennie doet namelijk de productie van het ijs, en ik verkoop het hier in de zaak".

Veel tijd om over zichzelf en haar zaak te praten kreeg Monica vrijdagnamiddag niet. Bij kleine zelfstandigen is de klant nog koning, dus de klanten gingen voor. En die stonden vrijdagnamiddag al aan te schuiven. Voor velen was het moeilijk kiezen uit de talloze ijssoorten en de bijhorende toppings die men er bovenop kan nemen.

De zaak is niet groot, maar is efficiënt ingevuld.  Zitplaatsen om binnen een ijsje te eten zijn er niet, wel een hoge tablet aan het raam, waar men rechtstaand een ijsje kan eten, en een koffie kan drinken. De terrasaanvraag is ingediend bij het gemeentebestuur, en morgen zaterdag, tijdens de bloemenmarkt, zal er buiten een kraampje staan.

Een eerder interview met Monica, kan u hier nog eens lezen.

Het verhaal achter Larmuseau sneeuwballen kan u lezen op www.confiserielarmuseau.com en op de Facebookpagina Talamini.

De vestiging in Lochristi, aan Dorp-Oost 9, naast het gerenoveerde hotel Begonia,  (ook in Gent opende vrijdag een zaak), is 7 dagen op 7 open, tot 21 uur 's  avonds. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio