Julian is pas 14 maar in deze sport staat hij al bijna aan de top

Indoor skydiver Julian De Bruycker in actie tijdens het EK in Noorwegen. Foto: repro mwm

Eeklo -

Julian De Bruycker (14) trok samen met zijn vader Bjorn een week naar Noorwegen om er deel te nemen aan het European Indoor Skydiving Championship. Hij behaalde de zevende plaats.

Maar weinig veertienjarigen beoefenen zo’n avontuurlijke sport als Julian De Bruycker. In zijn vrije tijd doet hij aan indoor skydiven. Een discipline waarbij je in een windtunnel een hele reeks oefeningen moet uitvoeren.

Julian, die al op vijfjarige leeftijd samen met andere parachutisten uit een vliegtuig sprong, blijkt een krak in deze discipline. Zo behaalde hij eerder op het Junior Indoor Skydive Championship in het Nederlandse Utrecht de eerste plaats in de categorie freestyle en werd hij op het Belgian Indoor Skydive Championship in Luik bij de volwassenen tweede in de categorie 2VFS, waarbij je met twee in een windtunnel bepaalde houdingen moet aannemen.

Niet te beschrijven

Met zijn zevende plaats op het EK in het Noorse Voss voegt Julian opnieuw een mooie prestatie toe aan zijn palmares. “Ik kan moeilijk beschrijven wat door me heen gaat als ik aan het indoor skydiven ben”, zegt Julian. “Wat ik wel weet, is dat ik deze sport heel graag doe.”

Op het EK ontmoette Julian jongeren uit Noorwegen, Tsjechië, Rusland, Frankrijk en Hongarije. Met een aantal onder hen houdt hij via Snapchat contact. “Na de prijsuitreiking was er een leuk feest waarop ik me heel erg geamuseerd heb”, vertelt hij. Om te trainen trekt Julian regelmatig met zijn vader naar het Airspace Indoor Skydiving-centrum in Charleroi, waar in december het BK indoor skydiven plaatsvindt. Die windtunneluitbater was ook zijn EK-sponsor.

“Er bestaat een kans dat het WK indoor skydiven in 2019 plaatsvindt in het Franse Lille. Uiteraard zal Julian daar ook van de partij zijn”, besluit papa Bjorn De Bruycker fier.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees