Vier sporttruitjes geveild voor Kinderkankerfonds“Omdat kinderen geen kanker mogen hebben”

Vier sporttruitjes geveild voor Kinderkankerfonds“Omdat kinderen geen kanker mogen hebben”

Willem tussen zijn klasgenoten en met de fluogele trui van Thibault De Smet in de handen die hij veilt voor het goede doel. Foto: mye

Maldegem -

Leerling Willem Schoonacker van de Adegemse basisschool De Papaver veilt vier truitjes van bekende Maldegemse sporters ten voordele van het Kinderkankerfonds.

In het kader van de lessen godsdienst kreeg de klas van Willem (12) de opdracht om een ‘engagement voor andere mensen’ te tonen. Omdat de papa van Willem heel wat sporters uit de streek kent, kreeg hij het idee om ze te contacteren en ze te vragen of ze geen gesigneerd sporttruitje wilden schenken die hij dan kon veilen.

“Ik heb een truitje van voetballer Nikola Storm van Oud-Heverlee-Leuven gekregen en ook eentje van Thibault De Smet van AA Gent, Cercle Brugge-keeper Miguel Van Damme en van triatlete en sportarts Miek Vyncke”, somt Michel op. “Ik heb ze allemaal laten handtekenen en ik schenk de opbrengst aan het Kinderkankerfonds omdat kinderen geen kanker mogen hebben.”

Spannend

De vier truitjes worden online geveild via www.2dehands.be Je tikt ‘kinderkankerfonds’ in de zoekopdracht en je zal er een foto aantreffen van Willem en Thibault De Smet. “Het is heel spannend, ik kijk eens om de drie dagen of er al veel geboden is. Op dit moment staan de truitjes van Nikola en Thibault het hoogst. Zo wordt er al 50 euro geboden op dat van Nikola”, zegt een trotse Willem. Wil hij ook zelf later een bekend sporter worden? “Neen, ik ga iets met computers doen”, klinkt het resoluut.

Willem is trouwens niet de enige leerlingen uit de klas die op een originele manier zijn engagement toont.

“Neen, er is een leerling die zelfgemaakte hondenbrokjes verkoopt, een andere gaat een stage lopen in een dierenasiel en er is ook een leerling die meedoet aan de dopjesactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden”, zegt leerkracht Anthony Dhont.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio