Van 'Wake me up' tot 'Levels': dit zijn de grootste hits van Avicii

Van 'Wake me up' tot 'Levels': dit zijn de grootste hits van Avicii

Foto: d

De (muziek)wereld stond even stil toen vernomen werd dat de Zweedse topdj Avicii overleed op 28-jarige leeftijd. Hij is vrijdag thuis dood aangetroffen in Oman, dat meldde zijn management. Over de doodsoorzaak is verder nog niks bekend.

De jongeman die eigenlijk Tim Bergling heet, heeft ondanks zijn jonge leeftijd heel wat hits op zijn naam staan. Hij begon als dj in 2009 en kreeg de hele wereld op zijn hand met ‘Wake me up’ dat maar liefst 47weken in de Vlaamse Ultratop 50 bleef hangen.

Eerder scoorde hij ook al hits met 'Levels' (27 weken aanwezig in de Ultratop 50), 'I could be the one' (goed voor 19 weken), 'Hey brother' (24 weken) en zijn allereerste single 'Bromance' (27 weken), toen nog onder de artiestennaam Tim Berg. In 2016 kondigde de dj aan dat hij zou stoppen met liveoptredens vanwege zijn zwakke gezondheid. "Ik ga terug naar de plek waar het allemaal steek houdt: de studio", kondigde hij toen aan. "Het einde van een live-tijdperk betekent niet het einde van Avicii of van mijn muziek", voegde hij daar nog aan toe. Daarna focuste hij zich op zijn job als producer waar hij onder andere samenwerkte met Coldplay en Madonna. Zo werd hij uitgenodigd door Chris Martin om de pianostukken te spelen in 'A sky full of stars'. "Het voelde alsof ik mijn band bedrogen had door te vragen of Avicii wilde pianospelen in plaats van mezelf", grapte Martin daar later over.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees