WIELRENNEN ELITE ZONDER CONTRACT 3BERGEN E3 PRIJS HARELBEKE/EFC-L&R VULSTEKE

Julien Van Den Brande: “Rijden voor een profcontract”

Julien Van Den Brande: “Rijden voor een profcontract”

Julien Van Den Brande. Foto: MVH

Ninove -

Met zes zeges voert Julien Van Den Brande (23) de Oost-Vlaamse zegelijst aan, De Meerbekenaar kleurde woensdag nog de koers in Bever waar hij vierde werd. Zaterdag start de EFC-renner met ambitie in de 3bergenprijs E3 Harelbeke.

“In Bever probeerde ik de koers hard te maken, maar de kopgroep kreeg ik niet uit elkaar. De besten zaten voorin. Taminiaux bleek de snelste in de sprint voor de bloemen. Ik ben geen rassprinter. Bever serveert een vreemde aankomst waardoor ik een sprint liever ontliep, maar Taminiaux liet niet begaan. Zaterdag start ik in Harelbeke. Nadien volgen woensdag Herne en zaterdag het PK in Erpe-Mere, twee koersen in de achtertuin.”

Van Den Brande lijkt helemaal open te bloeien en schreef met de Tour du Canton de l'Estuaire al een Franse rittenkoers op zijn naam. “Een profcontract versieren is het streefdoel. Je bewijzen in de confrontaties met de profs is dan de boodschap. Ik ben een renner die graag lastige koersen betwist. Ik denk dan aan de Grote Prijs Claude Criquielion in Twee-Akren. Daar wordt een parcours op mijn maat geserveerd waar je het verschil kan maken. In de 3bergenprijs krijgen we ook meer dan drie hellingen voor de kiezen geschoven. Ik hoop dat de sterkere renners in de finale voorin zitten.”

Van Den Brande gooide als eerstejaarsbelofte meteen hoge ogen, maar stagneerde nadien tot hij dit jaar weer de neus aan het venster stak. “Ik gooide er nooit met de pet naar, maar dit is sinds mijn debuut bij de beloften pas mijn eerste volledige voorjaar dat ik probleemloos kon afwerken. De voorbije jaren speelden valpartijen, blessures en allerhande kwalen me parten. Ik koers nu niet alleen sterker, maar ook slimmer. Ik train vaak samen met mijn broer Jérôme Baugnies die me uiteraard bijstaat met raad en daad. Daar probeer ik voordeel uit te puren, al moet ik uiteindelijk zelf wel trappen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio