Tandlabo van Patrick (61) brandt ongemerkt uit: “Mijn levenswerk vernield door stom vuur”

Tandlabo van Patrick (61) brandt ongemerkt uit: “Mijn levenswerk vernield door stom vuur”

Patrick Van Ginderachter meet verslagen de schade op in zijn labo. Het vuur moet ontstaan zijn in de kookplaat die onder de afzuigkap stond. Foto: mvl

Asse -

Een persoonlijk drama voor tandtechnisch expert Patrick Van Ginderachter. Toen hij maandag de deur van zijn tandlabo op de Bloklaan opende, bleek het helemaal uitgebrand. Maar niemand had iets opgemerkt.

Er wachtte Patrick Van Ginderachter (61) een onaangename verrassing toen hij maandag de deur naar zijn tandlabo op de Bloklaan opende. De hele gelijkvloerse verdieping was zwartgeblakerd van het roet en er hing een doordringende brandgeur.

“Ik had vrijdagavond nog alles afgesloten en had geen problemen opgemerkt”, zegt Patrick Van Ginderachter.

Zijn tandlabo bevindt zich in een onopvallend rijhuis tegenover het OLV Ziekenhuis. Hij maakt er tandprothesen voor tandartsen en herstelt er ook het gebit van klanten.

De verdieping boven hem wordt ingenomen door een andere organisatie. “In het weekend is hier dus niemand. Vermoedelijk heeft een kortsluiting aan een kookplaat, die niet eens aanstond, het vuur doen ontstaan. Vervolgens moet het vuur overgeslagen zijn op de afzuigkap. Het moet toch even gebrand hebben, want de hele benedenverdieping hing vol roet en de doordringende brandgeur hing tot boven.”

Tandprothesen onbruikbaar

Toch ging het niet om een uitslaande brand en kwam zelfs de brandweer niet ter plaatse. “Niemand heeft afgelopen weekend iets gemerkt”, zegt Patrick.

“Het vuur moet spontaan gedoofd zijn. Gelukkig had ik vrijdag nog alles afgesloten, waardoor het vuur niet genoeg zuurstof kreeg. Maar niemand had dus iets opgemerkt, tot ik maandag de deur opende. Veel hitte kan er niet geweest zijn, want de snoepjes voor kinderen zijn niet gesmolten. Maar de tandprothesen die hier nog lagen, zijn volledig zwartgeblakerd en onbruikbaar.”

Patrick is nog altijd onder de indruk van de schade.

“Ik werk hier al 32 jaar en in één weekend is heel mijn levenswerk naar de knoppen. Ik word er moedeloos van. Al een hele week krijg ik geen hap binnen”, zucht hij.

“Het was de bedoeling dat ik nog vier jaar voort zou werken tot aan mijn pensioen. Maar nu moet ik opnieuw vanaf nul herbeginnen en alles weer aankopen. Sommige apparaten zijn vrij duur. Ik schat dat ik toch zeker drie maanden niet ga kunnen werken. Als zelfstandige is dat een kleine ramp.”

Veel steun gekregen

Vanaf maandag wacht Patrick nog een grondige schoonmaak. “Ik krijg gelukkig heel veel steun van mijn klanten en de tandartsen met wie ik samenwerk. Maar één ding staat nu al vast, ik zet hier nadien geen voet meer binnen. Ik kan het niet aanzien hoe mijn levenswerk vernield werd door zoiets banaals.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees