Hollie (13) zit in rolstoel na de aanslag in Manchester, maar droomt van carrière als danseres. In Britain’s Got Talent kwam die droom uit

Hollie (13) zit in rolstoel na de aanslag in Manchester, maar droomt van carrière als danseres. In Britain’s Got Talent kwam die droom uit Video: YouTube

De dertienjarige Hollie Booth deed de jury van de Britse talentenjacht in tranen uitbarsten toen ze op het podium stond voor een van de meest emotionele optredens ooit. Het dappere meisje overleefde vorig jaar de aanslag in Manchester, maar gaf haar droom om danseres te worden nooit op. Vrijdag maakte ze die droom waar voor het oog van duizenden toeschouwers. “Ze maakte zich altijd sterk dat ze ooit weer zou kunnen dansen”, aldus haar moeder. “Ik dacht dat ik het nooit meer zou kunnen meemaken.”

Hollie Booth verloor op 22 mei 2017 haar tante tijdens de aanslag in Manchester en brak haar been, voet, knie en liep verschillende inwendige verwondingen op. De jonge tiener raakte door zenuwschade in een rolstoel en moest daardoor haar droom opbergen om danseres te worden, al wilde ze daar zelf niks van horen. Ze zou ooit weer dansen en zou alles doen om die droom waar te maken. Vrijdag was het uiteindelijk zo ver: Hollie stond samen met dansgroep Rise - waar ze voor de aanval al enkele jaren bij danste - op het podium van Britain’s Got Talent.

“Dokters wisten niet of ze ooit nog zou kunnen wandelen”, aldus haar moeder Claire, die ook gewond raakte tijdens de terroristische aanslag. “Zij wilde gewoon weten of ze ooit nog weer zou kunnen dansen. Ze maakte zich sterk dat ze ooit weer op het podium zou staan.” En dat deed ze, samen met de groep - voor de gelegenheid allemaal met een rolstoel - en met zo veel passie en enthousiasme dat de juryleden van de talentenjacht hun tranen de vrije loop lieten.

“Goed voor zelfvertrouwen”

“Een van die momenten die ik nooit zal vergeten”, aldus jurylid Simon Cowell, terwijl zijn collega Alesha Dixon verklaarde dat de optreden van Hollie en de dansgroep “het programma helemaal oversteeg”. Hollie was naar eigen zeggen “erg zenuwachtig” toen ze backstage stond te wachten, maar moest tegen meer dan alleen haar zenuwen strijden voor ze het podium kon beklimmen.

“Ze was bang om naar school te gaan, bang om samen met anderen rond te hangen”, aldus moeder Claire, die zegt dat haar dochter een normale tiener was toen ze naar het concert ging. “Meedansen tijdens de show was erg goed voor haar zelfvertrouwen. Het heeft haar meer geholpen dan we ooit konden dromen.” Hollie swingde de pannen van het dak op de tonen van een nummer van Ariana Grande, die optrad in Manchester toen de aanslag werd gepleegd.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees