Overeenkomst tussen Joodse gemeenschap en publiciteitsbedrijven

Geen “pikante” reclame meer in Joodse wijk Antwerpen

Geen “pikante” reclame meer in Joodse wijk Antwerpen

(archiefbeeld) Foto: belgaimage

Antwerpen -

“In deze wijk zult u geen reclame voor lingerie meer zien”, zo zegt Moshe Hoffman, uitbater van het koosjere restaurant Hoffy’s in de Joodse wijk in Antwerpen, aan De Morgen. Dat zou komen door een overeenkomst tussen de chassidische gemeenschap en de publiciteitsbedrijven. Een deal die volgens Hoffman tot stand is gekomen dankzij Bart De Wever, al ontkent die dat met klem.

“Er staan hier in de stationsbuurt van die reclamezuilen met draaiende rollen”, aldus Hoffman. “Soms zit daar reclame tussen voor lingerie, met een schaars geklede dame. En dat is uiteraard een probleem.”

Die advertenties werden in het verleden meermaals overplakt of overschilderd, maar nu duiken ze gewoonweg niet meer op. “Door een overeenkomst”, meldt de restaurantuitbater. “De chassidische handelaars vergoeden het reclamebedrijf voor de inkomsten die ze mislopen door het weren van dit soort reclame.”

Nog volgens Hoffman heeft burgemeester Bart De Wever ervoor gezorgd “dat er een dialoog is gekomen met het bedrijf dat de zuilen uitbaat”. De woordvoerder van De Wever ontkent dat echter. “Wij hebben geen weet van die regeling. Je kunt die bedenkelijk vinden, maar zolang die private afspraak kadert binnen de wettelijke voorzieningen, hebben wij ons daar niet over uit te spreken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees