Mertens en Van Uytvanck brengen België op comfortabele voorsprong tegen Italië in Fed Cup

Mertens en Van Uytvanck brengen België op comfortabele voorsprong tegen Italië in Fed Cup

Foto: BELGA

De Belgische dames hebben dag 1 van het Fed Cup-duel met en in Italië perfect afgewerkt. Elise Mertens (WTA 17) zorgde voor 1-0 tegen Paolini, Alison Van Uytvanck verdubbelde de voorsprong dankzij winst tegen Errani na een fel bevochten wedstrijd.

Mertens walste in de eerste set over Paolini, en gunde haar geen schijn van kans (6-1). In set twee beet de Italiaanse feller van zich af. Na een gelijkopgaande strijd won de Belgische uiteindelijk in 7-5.

Alison Van Uytvanck (WTA-50) bezorgde België een 2-0-voorsprong bezorgd. Ze klopte Sara Errani (WTA-91) in een match van 2 uur en 44 minuten. De 24-jarige Belgische won in 3 sets: 6-4, 6-7 (6/8) en 6-2. Morgenmiddag kan Elise Mertens het afmaken in de derde match.

Zondag (vanaf 12u) speelt in principe Mertens tegen Errani en ontmoet Van Uytvanck in het laatste enkelduel Paolini. In het afsluitende dubbel volgt een duel tussen Mertens/Kirsten Flipkens en Deborah Chiesa/Jessica Pieri.

De Belgen promoveerden vorig jaar naar de elitegroep met de acht beste landen van de wereld. België verloor in februari in de eerste ronde van Wereldgroep I met 3-2 in en tegen Frankrijk. Italië won in Wereldgroep II met 3-2 van Spanje. De winnaar van Italië-België blijft in/stijgt naar de Wereldgroep.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.