Zestig Vlamingen 24 uur vast in Málaga: “We weten van toeten noch blazen”

Zestig Vlamingen 24 uur vast in Málaga: “We weten van toeten noch blazen”
Koksijde -

Een zestigtal reizigers van Tui heeft van vrijdagavond tot zaterdagavond 24 uur vastgezeten in Málaga. “Normaal zou ons vliegtuig om 21.55 uur opstijgen”, zeggen Lieven Bothuyne (45) en Véronique Dewulf (49) uit Sint-Idesbald. “We zaten klaar om te vertrekken, maar een uur later stond het vliegtuig nog altijd aan de grond.”

“Nog eens een half uur later is het naar een hoek van de luchthaven gesleept en moesten we uitstappen. Met bussen werden we naar hotels gebracht, dat was goed geregeld. Maar sinds zaterdagochtend kregen we amper nog informatie. Eerst lag er aan de receptie een briefje dat we om 11 uur zouden opstijgen. Plots werd het doorstreept en stond er 17 uur. Nog even later stond er op de brief 22 uur. Geen idee of we konden vertrekken of wat er aan de hand was. We wisten van toeten noch blazen en kregen bij Tui niemand aan de lijn. Dat kan toch niet?”

Het koppel heeft een restaurant in Sint-Idesbald. “Zaterdagavond hadden we een full house, we hebben al die mensen al moeten afbellen. En ook die voor zondagmiddag hebben we laten weten dat ze niet kunnen komen. De frigo’s zijn leeg, die gingen we zaterdag aanvullen. Die bestelling heb ik ook moeten afbellen. Dit zal me dus ook nog wel wat geld kosten.”

Volgens Piet Demeyere van Tui waren er inderdaad technische problemen met het toestel. “Omdat veiligheid primeert, is het toestel aan de grond gebleven tot onze ingenieurs ter plaatse raakten. Zaterdagmorgen zijn die aangekomen. Het toestel was in de loop van de dag klaar voor de terugvlucht, maar omdat je natuurlijk niet zomaar op een luchthaven kan vertrekken wanneer je dat wil, lukte dat pas zaterdagavond rond tien uur. In principe zijn de mensen daarvan op de hoogte gebracht.”

Het vliegtuig met de Vlamingen, richting Zaventem, is zaterdagavond rond 22 uur effectief vertrokken.

Corrigeer

MEER NIEUWS