Beauty

Model doet boekje open over ‘voedingsgoeroe’: “Ik mocht maar 800 kcal per dag eten”

Model doet boekje open over ‘voedingsgoeroe’: “Ik mocht maar 800 kcal per dag eten”

Bridget Malcolm , een Australisch model dat onder meer shows liep voor Victoria’s Secret, heeft op haar blog een boekje opengedaan over haar samenwerking met een bekende diëtist. “Ik was al te mager, maar ik mocht alleen shakes en gestoomde groenten eten.”

Malcolm werkte samen met de voedingsdeskundige, die ze niet bij naam noemt maar omschrijft als de ‘goeroe van de sterren’, tussen 2014 en 2017. Ze zocht hem op toen ze eigenlijk te mager was en naar een manier zocht om haar gewicht op een gezonde manier weer op peil te krijgen. “Elke geschoolde diëtist zou me waarschijnlijk aangeraden hebben om een paar kilo bij te komen”, schrijft Malcolm op haar blog. Maar de dieetgoeroe vond haar ‘een ramp’ en liet haar overleven op shakes en gestoomde groenten, goed voor maximum 800 kcal per dag.

Het model viel drastisch af, maar hield ook zware maagproblemen over aan haar strikte dieet. Haar spijsvertering is zwaar verstoord en ze kreeg last van angstaanvallen. Maar omdat ze zo graag mager wilde zijn, deed ze dapper verder. Drie jaar lang, tot haar lichaam het opgaf.

Model doet boekje open over ‘voedingsgoeroe’: “Ik mocht maar 800 kcal per dag eten”

Met haar blogpost wil ze jonge vrouwen waarschuwen geen geloof te hechten aan deze ‘diëtisten’, die volgens haar niet eens altijd een diploma hebben. “Ik vind het vreselijk dat deze persoon - en vele anderen - nog altijd werken met jonge vrouwen. Ze steunen je niet, ze halen je onderuit. En het feit dat ze nog altijd gigantische bedragen krijgen voor hun zogenaamde werk maakt me razend.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees