Welzijn en levenskwaliteit in uw bedrijf?

Nieuw leven in Tramstraat: Caramella wordt een ‘coworking space’

Destelbergen - Het is al langer een lelijke vlek in de Tramstraat in Heusden: het leegstaande pand vooraan links, waar vroeger de babyspeciaalzaak Caramella was. Daar komt nu gelukkig verandering in, want Destelbergen en Veneco gaan er volop voor een zogenaamde ‘coworking space’.

Coworking, wellicht zegt het u niet zo veel, maar het is een stijl van werken die een gedeelde werkomgeving, vaak een kantoor, en een onafhankelijke activiteit omvat. Wie er zit, hoort vaak niet tot hetzelfde bedrijf, maar behoort tot een bonte verzameling zelfstandigen, freelancers, thuiswerkers of mensen die om een of andere reden een werkplek met collega’s delen.  Een werkomgeving wordt er aantrekkelijk gemaakt door wat er in de rand gebeurt. Geen saaie werkplek, maar een ‘community’ die sociale en informele bijeenkomsten faciliteert. 

Schepen van Lokale Economie Rose Leirens (Open Vld): "Edville Heusden, eigenaar van het pand waar de babyspeciaalzaak ooit onderdak had, was meteen gewonnen voor het idee en zag het als een opportuniteit. Momenteel - zelfs op zondag - wordt de binnenkant van het gebouw al volop gerenoveerd. Op 8 mei is er een infomoment waarbij u uitleg krijgt over een co-creatietraject dat er op stapel staat." "Welzijn en levenskwaliteit" moet de bindende factor worden. Zo wordt er onder meer gedacht aan flexibele werkplekken, een ruimte voor meditatie en mindfullness, een yogastudio, enz. U merkt het: een plaats waar u meer dan zaken kan doen, maar ook aan uw levenskwaliteit en die van uw collega’s kan werken. Of een en ander in de Tramstraat zal gerealiseerd worden, hangt natuurlijk ook af van uw enthousiaste input. 

Wie er bij wil zijn op dinsdag 8 mei, kan zich via www.edville.be/heusden registreren en er ook al zijn suggesties en ideeën voor de invulling van de ruimte achterlaten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio