"McLaren toont binnenkort haar ware snelheid"

"McLaren toont binnenkort haar ware snelheid"

Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team

Volgens Eric Boullier, de racedirecteur bij het McLaren F1 team mogen we ons vanaf de GP van Spanje aan een McLaren verwachten dat een stuk sneller zal zijn. Dat zou uiteraard goed nieuws zijn voor Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

McLaren hoopte om dit seizoen met de Renault-motor een serieuze stap vooruit te zetten. Tot dusver lijkt die grote stap er niet te komen, al zien we McLaren misschien vanaf de GP van Spanje een stuk competitiever voor de dag komen. Heel wat updates die vertraging opliepen zullen dan immers geïntroduceerd worden.

"We verschenen in Australië niet met de wagen die we wensten omdat we door verschillende redenen vertraging opliepen," aldus Boullier, die daarmee indirect verwijst naar de problemen die McLaren met haar nieuwe wagen kende tijdens de voorbereidende wintertests.

"Heel wat onderdelen staan op het punt om op het circuit ingezet te worden. Omwille van logistieke redenen zal dat waarschijnlijk in Barcelona gebeuren en vanaf dan zullen we zien waar we ons op het vlak van de prestaties bevinden."

"Er zit nog heel wat in de pijplijn dus laat ons hopen dat we daarmee de kloof die we hebben enigszins kunnen dichten."

Momenteel is er nog een groot verschil bij McLaren wat betreft de prestaties op zaterdag en zondag. Tijdens de kwalificaties komt McLaren overduidelijk nog te kort om aanspraak te maken op een plaatsje in Q3. 

"Je ziet dat onze performance op zondag anders is dan onze performance op zaterdag. We moeten de problemen aanpakken die we op zaterdag hebben. Iedereen werkt bijzonder hard en is erg toegewijd. Dit is echter zeker niet wat iedereen had verwacht en het is niet eenvoudig om de top drie bij te benen," besloot Boullier.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.