Italiaanse kopvrouw in tranen na nederlaag in Fed Cup: “Weet niet of ik speel tegen Mertens”

Italiaanse kopvrouw in tranen na nederlaag in Fed Cup: “Weet niet of ik speel tegen Mertens”

Foto: BELGA

Sara Errani (WTA 91) presenteerde zich zaterdag in tranen op de persconferentie na afloop van haar verloren wedstrijd tegen Alison Van Uytvanck (WTA 50). De Italiaanse nummer één verloor in drie sets (6-4, 6-7 (6/8) en 6-2). Volgens Italiaanse journalisten vreesde ze de delicate vragen over haar defensief spel en groot aantal dubbele fouten (17).

Lees ook: Mertens en Van Uytvanck brengen België op comfortabele voorsprong tegen Italië in Fed Cup

Kapitein Tathiana Garbin opende het persmoment door te benadrukken dat “Errani een grote speelster is”. “Sara had vandaag een ‘probleem’, maar was de hele week een voorbeeld voor mijn team. Ik ben trots op haar.” Garbin ontweek zo het probleem van de krampen in de kuit, die Errani in de derde set parten speelden. Ze gaf wel nog mee “dat pas na een goede nachtrust zal beslist worden of ze kan spelen tegen Elise Mertens zondag”.

Over haar tegenvallende service, wilde Errani niets zeggen. Ook het lengteverschil tussen de Belgische en de Italiaanse meisjes baarde de Italiaanse pers zorgen. Errani’s cynische reactie hierop: “We zullen vannacht proberen te groeien.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.