Chic-gitarist Nile Rodgers over Avicii: “Hij had me beloofd dat hij zou stoppen met drinken. En toch deed hij het weer”

Chic-gitarist Nile Rodgers over Avicii: “Hij had me beloofd dat hij zou stoppen met drinken. En toch deed hij het weer”

De dood van top-dj Avicii heeft een diepe indruk gemaakt op Nile Rodgers, de gitarist van discoband Chic die de Zweed omschrijft als zijn “broer”. Maar hij is ook ontgoocheld. “Hij had me beloofd dat hij niet meer zou drinken. Maar toch deed hij het weer.”

Tussen Nile Rodgers, de man achter hits als Le Freak en I Want Your Love, en Tim Bergling was de voorbije jaren een hechte vriendschap gegroeid. Het deed de Amerikaan dan ook bijzonder veel pijn toen bleek dat de Zweedse top-dj, artiestennaam Avicii, in Oman om het leven was gekomen.

LEES OOK. Politie na onverwacht overlijden van 28-jarige top-dj Avicii: “Ons onderzoek is klaar. We weten wat er gebeurd is”

Rodgers zegt het niet met zoveel woorden, maar hij denkt dat drankmisbruik wel eens de aanleiding zou kunnen zijn voor het overlijden. “Tijdens een optreden drie jaar geleden merkte ik dat hij dronken was”, vertelt Rodgers aan Associated Press. “Dat deed pijn, want hij had me beloofd dat hij zou stoppen met drinken. Wow, man, wat doe je? Wat is er aan de hand? Je zei dat je dat niet meer deed, zei ik toen ik hem in die toestand zag.”

“We deden het optreden en achteraf was ik kwaad op hem. Ik ben niet eens blijven kijken naar zijn dj-set omdat mijn hart ervan brak. Maar we hebben toch een goede tijd samen gehad doorheen de jaren, het was zalig om zo close met hem te zijn.”

Zijn dood was een schok, aldus Rodgers. “Ik weet niet wat er medisch gezien gebeurd is, maar ik kan wel als persoon, vriend en muzikant zeggen dat Tim een van de meest naturelle schrijvers was waar ik ooit mee gewerkt heb. En ik heb gewerkt met een paar van de meest briljante muzikanten op de planeet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees