“U bent gek, ik ben niet eens zwanger”, zei Nicole tegen de dokter. 40 minuten later had ze haar baby in haar armen

“U bent gek, ik ben niet eens zwanger”, zei Nicole tegen de dokter. 40 minuten later had ze haar baby in haar armen

Foto: Facebook

Negen maanden lang dronk Nicole Liefhebber geregeld een glaasje alcohol, at ze toastjes met filet americain en was ze zich onbewust van het leven dat groeide in haar baarmoeder. De 39-jarige vrouw uit het Nederlandse Eerbeek wist niet wat ze hoorde, toen een dokter haar plots het nieuws meedeelde: “Mevrouw, u bent zwanger.”

Nicole had al drie kindjes: Thijs (12), Lars (9) en Sterre (2). De 39-jarige vrouw wist perfect hoe het voelde om zwanger te zijn. Maar toen ze na een drukke periode met haar oudste zoon, een zorgenkindje, plots veel buikpijn had, besefte ze niet wat er aan de hand was. “Ik had steeds zo’n drukkend gevoel, alsof ik naar het toilet moest”, vertelde Nicole aan Hart Van Nederland. Toen de pijn alleen maar erger werd, belde haar man Theo de ambulance.

De hulpverleners in het ziekenhuis van Apeldoorn beseften meteen wat er gaande was en stuurden Nicole rechtstreeks naar de verloskamer. En daar kreeg Nicole het onverwachte nieuws. “Ik voel een hoofdje”, zei de gynaecoloog tegen haar. Geschrokken keek de vrouw op, want ze besefte er niets van. “Ik ben niet eens zwanger. U bent gek, riep ik”, herinnert Nicole zich.

Maar al snel bleek het menens te zijn, en sloeg de bevallende vrouw in paniek. “Mijn vorige bevallingen waren heel zwaar. Bij de laatste bevalling is mijn baarmoederwand gescheurd. Theo en ik waren dus heel erg in paniek na het nieuws”, vertelde ze. Bang wachtte het koppel af, want de vrouw had geen echo of controle gehad. Niets. “Ik dacht dat ik ging bevallen van een dode baby.” Een half uur na de verrassende mededeling lag er echter een prachtige en gezonde dochter in haar armen.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Hoe kan dat nu?

Het klinkt misschien bizar, maar volgens Jan Nijhuis, hoofd van de afdeling gynaecologie in het Maastricht UMC, gebeurt dit vaker, ook bij vrouwen die al een zwangerschap hebben meegemaakt.“Het is iets van alle tijden en heeft niets met opleidingsniveau te maken. Het komt in de beste families voor dat vrouwen niet weten dat ze zwanger zijn”, legt hij uit aan RTL Nieuws. Volgens hem komen er jaarlijks in elk groot ziekenhuis in Nederland nul tot twee vrouwen binnen, die geen flauw idee hebben dat ze in verwachting zijn.

Maar hoe kan dat? “Artsen hebben mij uitgelegd dat mijn psyche overbelast was vanwege de zorgen van mijn zoon. Kennelijk hebben mijn psyche en mijn lichaam elkaar niet begrepen. Ze zaten niet op dezelfde lijn”, vertelde de vrouw. Bloedingen kreeg ze ook nog maandelijks, terwijl ze de pil bleef doornemen. Ook een bolle buik bleef achterwege: Nicoles darmen en buikspieren maakten geen ruimte voor de baby. “Ik droeg Lisa in mijn rug waardoor ik geen dikke buik kreeg”, aldus Nicole.

Zielsgelukkig, maar negatieve reacties

Ook al is Nicole dolgelukkig met haar dochtertje, toch gaat haar plotse bevalling ook gepaard met heel wat negatieve gevolgen. “Ik had geen kleertjes, geen wieg, onze auto was te klein en ons huis eigenlijk ook”, vertelde de vrouw, die op niets was voorbereid. Bovendien moest ze vlak na de geboorte heel wat kritiek slikken. “Mensen geloofden me niet. Ze waren ervan overtuigd dat ik de zwangerschap verstopt had, en dat begrepen ze niet. Mijn oudste kind was in het begin zelfs boos.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees