Tegenstandster van Belgisch Fed Cup-team openhartig na rampzalige wedstrijden: “Ik heb een depressie”

Tegenstandster van Belgisch Fed Cup-team openhartig na rampzalige wedstrijden: “Ik heb een depressie”

Foto: Photo News

Sara Errani (WTA 91) was net als zaterdagavond niet goedgeluimd na haar nederlaag tegen Elise Mertens (WTA 17) in de Fed Cup-ontmoeting tussen Italië en België. De Italiaanse wist Alison Van Uytvanck (WTA 50) nog tot een driesetter te dwingen, maar Mertens haalde het eenvoudig met 6-3 en 6-1. Errani sukkelde met kuitproblemen, maar die blijken nu een mentale oorzaak te hebben: “Ik heb een depressie.”

LEES OOK: Belgisch Fed Cup-team is zeker van behoud in Wereldgroep I en wint ook overbodig laatste duel tegen Italië

Errani viel gisteren tegen Alison Van Uytvanck en vandaag tegen Elise Mertens vooral op door haar rampzalige opslagspel. “Mertens heeft heel goed gespeeld, ze was duidelijk beter dan mij”, verklaarde Errani. “Ik slaagde er niet in om mijn tennis te spelen.” Bij het begin van de tweede set kampte Errani met krampen. “Mijn probleem is echter eerder mentaal dan fysiek. Die krampen zijn het gevolg van de spanning in mijn lichaam door persoonlijke problemen. Ik ben niet sereen, ik heb een depressie. Het heeft niets met tennis te maken, maar ik moet mijn hoofd leegmaken.”

Errani blijft echter beschikbaar voor de Fed Cup. “Spelen voor Italië is altijd een eer geweest. Soms is het niet mogelijk om erbij te zijn, maar normaal gezien kan men op me rekenen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.