Voetbal3de amateurklasse A

Zevende keer was de goede voor Robin Nelis

Zevende keer was de goede voor Robin Nelis

Lede - Stekene: bezoeker Koen De Wilde draait weg van Mathias Verhasselt. Foto: Gregory Van Gansen

Lede / Stekene -

Met een continue open liggende telefoonlijn tussen Lede en Ninove leek het er een kwartier voor tijd op dat beide ploegen aan een gelijkspel genoeg zouden hebben om de barrageplaats te ontlopen. Ex-Ledenaar Zwart had Merelbeke toen op 0-2 gezet.

Toch wou Lede de zege der zekerheid die toen al lang op het bord had moeten staan. Robin Nelis liet de bloeddruk van de thuisaanhang echter flink stijgen door zes open kansen te missen. In de slotminuut lukte het dan toch bij nummer zeven. Hij joeg een voorzet van Van Den Bossche via de onderkant van de lat in doel en zorgde zo voor de euforie.

Na een zwak openingskwartier waarin Lede wel vier hoekschoppen afdwong, zette Van Peteghem zich twee keer door: Nelis besloot te zwak op zijn eerste aangeven. De tweede kwam bij Pieren maar die werd afgeblokt. De enige bezoekende tegenprik werd door Smetrijns met de voet gered. Een vluchtschot van Nelis zeilde over net als een tweede poging vlak na de rust.

Pieren bood hem een nieuwe open kans aan maar weer miste Nelis onbegrijpelijk. Hellinckx zette hem daarna alleen voor De Grave maar Robin besloot naast. De Grave stopte hem wat later weer af en deed dat ook met Meersschaut. Een kopbal van Van Den Bossche ging naast en een actie van Hellinckx werd van de lijn gehaald. De zevende en moeilijkste kans leverde dan toch de goal op.

SCHEIDSRECHTER: Tom StevensDOELPUNT: 90’ R. Nelis 1-0J. LEDE: Smetrijns, Pieren, Mertens, Verplancke, Verhasselt (74’ Meersschaut), Van Den Bossxhe, Thybaert (59’ Hellinckx), Van Peteghem, Nelis, Spotbeen, Malfroy (35’ De Taeye)A. STEKENE: De Grave, Mag'Kavula, De Smet, Koppen, Klippelaar, De Wilde, Mennes (86’ Iddi), Franssens, De Rudder (76’ Blomme), Thuy (90’ Laeremans), De Pau.GELE KAARTEN: Spotbeen, Mag'Kavula

INFO

J. Lede 1

Stekene 0

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio