Brandweerman gewond na zware val van ladder

Haaltert / Denderleeuw -

Een brandweerman uit Denderleeuw is zaterdag gewond geraakt nadat hij bij nabluswerken aan een woning zwaar ten val kwam vanop een ladder.

De brand ontstond in een woning in de Kievitstraat in Denderhoutem. De eigenaars waren bezig met renovatiewerken in het huis, toen brand ontstond in de isolatie van een zijmuur. De bewoners konden het gebouw tijdig verlaten en raakten niet gewond, maar de brandweer had wel heel wat werk om de vlammen te temmen. Zo'n twintig mannen van verschillende posten kwamen ter plaatse.

Het was tijdens de nabluswerken en het dichtleggen van het dak, uren nadat de brand ontstaan was, dat het ongeval gebeurde. Een brandweerman uit Denderleeuw viel van een ladder op vier à vijf meter hoogte recht naar beneden.

“Hij had veel last aan zijn borstkast, waardoor het er in het begin zeker niet goed uitzag”, zegt Sven De Leeuw, postoverste van de brandweer Denderleeuw. “We hebben daarom op de mug gewacht, die hem vervolgens naar het ASZ in Aalst heeft overgebracht. Daar hebben de dokters geconstateerd dat zijn nek- en rugwervel gescheurd waren, en dat hij een lichte klaplong had. Deze namiddag (zondag, nvdr.) mocht hij terug naar huis om te revalideren. Hij zal tot 15 mei thuis zijn.”

Een assisterende brandweerman raakte lichtgewond. “Zijn hand raakte geklemd tussen de ladder”, zegt De Leeuw. “De wonde werd genaaid en verzorgd.”

De dienst preventie zou een onderzoek starten naar de precieze oorzaak van het incident.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio