Politie pakt 17-jarige overvaller van bakkerij in Boom op

Politie pakt 17-jarige overvaller van bakkerij in Boom op

Foto: BELGA

Boom -

De politiezone Rupel heeft zaterdagmiddag een 17-jarige overvaller opgepakt. De jongeman pleegde, samen met een kompaan, een gewelddadige overval op een bakkerij in Boom. Nadat de twee gemaskerd de bakkerij waren binnengestapt, eisten ze de inhoud van de kassa, met een vuurwapen - al dan niet nep - hielden ze een 63-jarige klant onder schot. De 17-jarige was geen onbekende, hij was nog maar één dag in verlof vanuit zijn instelling in Mol.

De twee jongemannen stapten zaterdagmiddag 21 april rond half twee de bakkerij in Boom binnen en eisten de inhoud van de kassa. Met een vuurwapen (al dan niet nep) bedreigden ze een 63-jarige dame die op dat moment als klant in de bakkerij stond. Het duo vluchtte weg met een beperkte buit, maar de politiezone Rupel kon drie uur na de feiten de 17-jarige arresteren.

Hij bekende de feiten, werd voorgeleid en terug opgesloten. De jongeman was maar één dag in verlof vanuit zijn instelling in Mol. De politie zoekt nog steeds naar de tweede verdachte en voert een uitgebreid onderzoek naar de medeverdachte als naar mogelijke linken met vroegere criminele feiten in de buurt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio