Hebben één glas wijn en een paintballgeweer de mol ontmaskerd?

Hebben één glas wijn en een paintballgeweer de mol ontmaskerd?

Adieu, Steve. De dokter met een liefde voor whisky en een aversie van achtbanen heeft ‘De Mol’ verlaten. Hij laat vijf personen achter: vier deelnemers en één saboteur. Over de identiteit van die laatste wordt nog steeds duchtig gespeculeerd, zo blijkt ook uit de wilde theorieën die de afgelopen uren circuleerden.

LEES OOK. Steve geeft over, terwijl bijna iedereen zijn eigen spel speelt en Pieter in de auto moet slapen: ‘De Mol’ speelt het hard

De vergezochte tipp

Bij de paintballgeweren wordt duidelijk het merk Tippmann in beeld gebracht. Een tip naar het geslacht van de mol?

Het glas witte wijn

Terwijl Gilles aan tafel wacht op de kandidaten die kiezen voor een goede nachtrust, valt het op dat naast het zijne één ander glas wijn al uitgeschonken is. Het glas voor de mol? De enige deelnemer die uiteindelijk nog witte wijn drinkt, is Baha.

Het geboortejaar

De zes films uit de proef in de openluchtbioscoop, waren respectievelijk Bridget Jones’s Diary (uit 2001), The Hangover (2009), Trainspotting (1996), Scream (1996), Interstellar (2014) en As good as it Gets (1997). Lloyd is 21, dat wil zeggen dat hij in 1996 of 1997 geboren is en dus de enige kandidaat is die een film uit zijn geboortejaar in de reeks heeft zitten.

Hebben één glas wijn en een paintballgeweer de mol ontmaskerd?
Foto: Vier

Lucifers

Even terug naar de vierde aflevering, waar de luciferproef sommige kijkers aan het speuren heeft gezet. Met hetzelfde aantal lucifers kan je namelijk het woord ‘BAHA’ maken.

Heb je mij gemist?

Dé slogan die dit voorjaar gebruikt werd om de nieuwe reeks van ‘De Mol’ aan te kondigen, was ‘Heb je mij gemist?’. Meteen ook de zin die we bevestigd zien als Bahador en zijn vriendin Miet in de auto bijbabbelen.

Hebben één glas wijn en een paintballgeweer de mol ontmaskerd?
Foto: Vier

De theorie van de afvaller

Een Twitteraar merkte een patroon op in de volgorde bij de eliminaties en de afvaller van de week nadien. Wie de lijn doortrekt, kan interpreteren dat Joke volgende week naar huis gaat - en dat Pieter de winnaar of de mol is.

Beestenboel

In elke aflevering lijkt dit seizoen wel een of andere verwijzing naar dieren te zitten. Eerder kon je bijvoorbeeld met drie letters uit de eerste aflevering al het woord ‘rat’ vormen. Waren de familieleden in dierenkostuums in deze aflevering een verwijzing naar het beroep van Joke, die dierenarts is?

Hebben één glas wijn en een paintballgeweer de mol ontmaskerd?
Foto: Vier

OPROEP. Heb je zelf een geniale tip ontdekt? Stuur ons je theorieën door via oproep@nieuwsblad.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S