Celebs

Derde kindje voor Kate en prins William

Kate Middleton bevallen van jongen

Kate Middleton bevallen van jongen

Foto: Photo News

Kate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William, is maandagmiddag bevallen van een jongen. Dat meldt het Britse koningshuis. Het is het derde kindje voor Kate en William.

De jongen werd geboren om 11.01 uur Britse tijd (12.01 uur Belgische tijd, red.). Zowel het zoontje als Kate zelf maken het goed, meldt het koningshuis op Twitter. De baby weegt ongeveer 3,8 kg.

Kate (36), hertogin van Cambridge, werd maandagochtend naar het St. Mary’s ziekenhuis gebracht in Londen. Samen met prins William ging ze met de auto van Kensington Palace naar de Lindo Wing van het ziekenhuis in wijk Paddington nadat ze haar eerste weeën kreeg.

LEES OOK. Niet zomaar bevallen: met koninklijke regeltjes moet Kate Middleton rekening houden

Kate en William hebben al twee kinderen: George (4) en Charlotte (2). Wat de naam van het jongetje zal zijn, is nog niet bekend. Volgens de bookmakers maken volgende namen het meeste kans: Arthur, Albert, Edward, Frederick, James , Thomas en Philip.

Het kind zal vijfde in lijn zijn voor de Britse troon, na prins Charles, prins William, prins George en prinses Charlotte. De baby is het zesde achterkleinkind van de Britse Queen.

Het koningshuis meldt intussen dat de Queen en de andere leden van de koninklijke familie verheugd zijn met het nieuws van de geboorte.

Brits premier Theresa May heeft Kate en William intussen gefeliciteerd met de geboorte:

Kate Middleton bevallen van jongen
De aankondiging van de geboorte op de trappen van Lindo Wings Foto: Photo News
Kate Middleton bevallen van jongen
William en Kate met hun twee andere kinderen, George en Charlotte. Foto: EPA-EFE
Kate Middleton bevallen van jongen
Foto: ISOPIX
Kate Middleton bevallen van jongen
Prins William en Kate Foto: ISOPIX
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees