Celebs

Niet zomaar bevallen: met deze koninklijke regeltjes moet Kate Middleton rekening houden

Niet zomaar bevallen: met deze koninklijke regeltjes moet Kate Middleton rekening houden
Kate Midlleton is maandag bevallen van haar derde kindje, een jongen. Maar een standaard geboorte was het niet. De gang van zaken bij een koninklijke bevalling omvat veel regeltjes - het ene al strikter dan het andere - die moeten worden nageleefd.

De Queen moet het als eerste weten

Als het kindje het levenslicht ziet, zal koningin Elizabeth II dat als eerste weten omdat het protocol dat zo voorschrijft. Toen prins George werd geboren, zou prins William het nieuws via een gecodeerde telefoon aan zijn grootmoeder verteld hebben. Daarna krijgen de ouders van Kate Middleton de heuglijke mededeling.

De stadsomroeper zal het nieuws bekendmaken

‘Bellman’ Tony Appleton zal het nieuws officieel bekendmaken, zoals hij deed toen prins George en prinses Charlotte ter wereld kwamen. Deze traditie komt uit de middeleeuwen, toen mensen nog niet konden lezen of schrijven. Er komt ook een schildersezel met een officiële aankondiging, ondertekend door de dokters, voor Buckingham Palace te staan. Deze traditie hebben Kate en William al eens verbroken: ze maakten de geboorte van prins George al iets vroeger bekend via Twitter.

Thuisbevallingen zijn warm aanbevolen

Koningin Elizabeth beviel thuis van haar kinderen, maar prinses Diana brak deze regel. Zij beviel van prinsen William en Harry in de Lindo Wing van St. Mary’s Hospital in Londen. Kate Middleton volgt haar voorbeeld, al was er even sprake dat ze het derde kindje thuis zou krijgen.

De vader mag niet in de verloskamer
Bevallen wordt als een vrouwenzaak beschouwd. Daarom zijn er geen vaders toegelaten in de verloskamer. Her en der wordt gefluisterd dat die traditie is afgezwakt sinds de geboorte van prins Charles.

Vroedvrouwen krijgen het zwijgen opgelegd
Naar verluidt werd Kate Middleton tijdens de bevalling van prinses Charlotte bijgestaan door drie verloskundigen. Zij dienen de lippen stijf op elkaar te houden over de details van de geboorte.

De naam komt niet meteen
De naam van het nieuwe prinsje, de vijfde in lijn voor de troonopvolging, zal nog niet meteen bekendgemaakt worden. De wereld kwam pas na een week de naam van prins William te weten. De naam van prins Charles kwam pas na een maand. Tegenwoordig gaat het iets sneller. Twee dagen na de bevalling, maakten we kennis met prins George en prinses Charlotte.

Heel even wachten op het eerste kiekje
Prinses Charlotte werd in 2015 in de voormiddag geboren, ’s avonds stelden de kersverse ouders haar al voor aan de pers. Prins George werd in 2013 in de late namiddag geboren, een dag erna volgde een eerste foto. Het zal dus vermoedelijk niet langer dan 24 uur duren voordat het derde kindje van het koppel wordt voorgesteld. Misschien wordt Kate op dit moment al klaargestoomd door een stylist en privékapper om op de foto te gaan.

Traditionele doopjurk
De nieuwe royal baby zal de kanten doopjurk uit 1841, ontworpen voor koningin Victoria, moeten dragen op het doopfeest dat over enkele weken plaatsvindt. Het kersverse zoontje van prins William en Kate Middleton wordt de achtste die de creatie aantrekt.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees