De Krook krijgt deze week tweede wandel- en fietsbrug, de helft tenminste

Gent - Deze week wordt een nieuwe wandel- en fietsbrug geplaatst aan De Krook. Het stuk brug zal echter nog een jaar werkloos moeten toekijken. Door vertraging is het nog wachten tot 2019 op het tweede stuk van de brug.

De nieuwe wandel- en fietsbrug wordt geplaatst tussen het terras van het Krookcafé en een stuk gras aan de achterzijde van de Sint-Jansvest. Ze wordt deze week in één stuk aangevoerd via het water en zal aansluiten op een tweede stuk brug, tussen de Sint-Jansvest en de Brabantdam.

Wandelaars en fietsers krijgen zo een nieuwe ‘zachte’ verbinding tussen de Zuid en de Brabantdam, langs de bibliotheek De Krook.

Privacy

Op het tweede stuk brug is het echter nog wachten tot volgend jaar. De brug liep vertraging op omdat enkele bewoners van de Sint-Jansvest vrezen voor hun privacy en inkijk in hun woningen en zich verzetten. Het traject van de brug moest hertekend worden. Ze zal nu aan de overkant geplaatst worden.

Het gevolg is dat de brug die deze week geplaatst wordt nog een jaar werkloos zal zijn, tot ze wordt aangesloten met het tweede stuk. Het eerste stuk wordt nu al geplaatst omdat het nog in de opdracht zit voor de aannemer die de volledige omgeving rond De Krook afwerkt.

Steve Biko

De brug zal Steve Bikobrug heten. Het stadsbestuur besliste eind 2014 om in de omgeving van de nieuwe stadsbibliotheek over de Nelson Mandelapromenade, de Albertina Sisulubrug, de Steve Bikobrug en het Miriam Makebaplein te spreken.

Biko, over wie ook popster Peter Gabriel zong, bestreed de apartheid in Zuid-Afrika en overleed in verdachte omstandigheden in 1977 in zijn gevangeniscel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio