Liefhebbers gezocht voor oude kerkstoelen uit kerk van Pulle

Liefhebbers gezocht voor oude kerkstoelen uit kerk van Pulle

De oude kerkstoelen in het gemeentemagazijn. Foto: Gemeente Zandhoven

Zandhoven - Wie zijn interieur wil opsmukken met een oude houten kerkstoel, mag op werkdagen tussen 8u en 15.30u (op vrijdag enkel in voormiddag) gratis één of meerdere kerkstoelen ophalen in het gemeentemagazijn van Zandhoven aan de Populierenhoeve.

De gemeente Zandhoven verspreidde het bericht via haar facebookpagina. Het gaat om kerkstoelen met typische hoge rug en lage zit uit de kerk van Pulle.
De stoelen stonden opzij in de kerk om dienst te doen bij drukke vieringen zoals uitvaarten, maar werden nu vervangen door praktische vouwstoelen die op een karretje gestapeld kunnen worden. De meeste oude kerkstoelen in de kerk van Pulle zijn al langer vervangen door houten stoelen met zitting op de meer normale comfortabele hoogte. Dankzij de vouwstoelen, is er nu ook meer ruimte in de kerk van Pulle.

De stoelendans in de kerk van Pulle komt er dus niet omdat de parochieraad de oude kerkstoelen vervangen heeft door dure Deense felgekleurde designvlinderstoelen van 450 euro het stuk zoals vorig jaar in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen voor controverse zorgde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio