Infomarkt op maandag 11 juni

Schepen Jean-Pierre Raman: "Het is voorbarig om te beloven dat de werken dit jaar zouden starten"

Schepen Jean-Pierre Raman: "Het is voorbarig om te beloven dat de werken dit jaar zouden starten"

Foto: rudy tollenaere

Lochristi - Op maandag 11 juni is er in de Kring in Zeveneken een infomarkt over de herinrichting van de doortocht in Zeveneken. Van 16 tot 18 uur voor de handelaars, en van 18 tot 21 uur voor de bewoners van Zeveneken-Dorp en omliggende straten. Dat deelde schepen voor Openbare Werken Jean-Pierre Raman (Open Vld), maandagavond mee. Raman reageert daarmee op eerdere berichten die verschenen naar aanleiding van een parlementaire vraag en het antwoord van de bevoegde minister daarop, die beloofde dat de werken nog dit jaar zouden beginnen.

"Op het ogenblik dat die berichten verschenen,  zat ik een vergadering met een aantal betrokken actoren over de doortocht", aldus de schepen. "Het enige waar we nu zeker van zijn is dat er op maandag 11 juni een infomarkt is. En dat het voorjaar van 2019 een streefdatum is. Maar om dat te doen lukken, moet nog aan een aantal voorwaarden voldaan worden", aldus schepen Jean-Pierre Raman.

"Als we de omgevingsvergunning voor die werken willen agenderen op de gemeenteraad van 3 september, wat de bedoeling van het studiebureau is, dan moeten die plannen wel voor 15 juli op het gemeentehuis zijn. Want er zijn de verlofperiodes en zowel de diensten van Openbare Werken als Ruimtelijke Ordening en Milieu en het schepencollege moeten die plannen nog goedkeuren."

"Ondertussen overleggen we druk met de nutsmaatschappijen om af te stemmen waar de leidingen kunnen komen: dat zal vooral onder het fietspad zijn en bij wijze van uitzondering onder de rijweg", vervolgt Raman, die nog meegaf dat recent bleek dat ook Elia er diverse kabels liggen heeft, "maar die blijken niet op de huidige plannen te staan."

"Het is dus echt voorbarig om nu al een concrete startdatum van de werken te geven" aldus schepen Raman. "Er wordt gemikt op voorjaar 2019."

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio