“Dit kan alleen maar leiden tot overwinning”

Delphine Boël trekt opnieuw naar de rechtbank om DNA-test te eisen van koning Albert II

Delphine Boël trekt opnieuw naar de rechtbank om DNA-test te eisen van koning Albert II

Delphine Boël gaat opnieuw een DNA-test afdwingen van koning Albert II. Donderdag buigt het Hof van Beroep in Brussel zich immers over haar verzoek. Daarmee wil de vrouw bewijzen dat ze de buitenechtelijke dochter is van onze voormalige koning. Dat schrijft Le Soir.

Vorig jaar oordeelde de rechtbank van eerste aanleg van Brussel het vaderschapsgeding van Delphine Boël ontvankelijk maar niet gegrond. Het gerecht oordeelde dat er een familiale band bestond tussen de wettelijke vader, Jacques Boël, en de dochter, die zich gedurende vele jaren als dusdanig hebben gedragen en voorgehouden. Daarom werd de DNA-test geweigerd. Delphine Boël heeft beroep aangetekend tegen dat verdict, schrijft Le Soir.

Er wordt in eerste instantie een datum verwacht van een eerste zitting in beroep. Gezien de gerechtelijke achterstand in Brussel kan dat maanden of zelfs jaren duren. Gezien de duur van de procedure, zullen de advocaten van Delphine Boël donderdag vragen om voorlopige maatregelen te treffen. De rechtbank moet binnen de maand op die vraag te antwoorden.

Volgens een advocaat van Boël hebben ze een sterk dossier. “Ons standpunt loopt parallel met de wet. Dit kan alleen maar leiden tot een overwinning. Er is zoveel bewijs dat Delphine de dochter is van Albert II”, reageert meester Marc Uyttendaele.

Corrigeer

NIEUWS