Food

Tv-kok Dagny Ros opent Scandinavisch pop-uprestaurant

Tv-kok Dagny Ros opent Scandinavisch pop-uprestaurant

Foto: Isopix

Tv-kok Dagny Ros Asmundsdottir (45) opent tussen 3 en 6 mei een pop-uprestaurant in Antwerpen. Het tijdelijke restaurant zal Smörrebröd heten en zal het accent leggen op broodbereidingen gebaseerd op het traditionele Scandinavische smörrebröd.

Dagny Ros Asmundsdottir heeft een nieuwe uitdaging te pakken. De goedlachse IJslandse chef opent binnenkort een pop-uprestaurant in Racine Pakt op het dakterras boven Caffènation in Berchem, niet ver van waar ook The Jane ligt. De tv-chef gaat er Scandinavisch koken en zet daarbij het uithangbord van die keuken in de schijnwerpers: smörrebröd.

In eerste instantie bestaat smörrebröd uit vers gerookte vis, ge­pekelde groenten, kruiden en gekaramelliseerde uien, maar er zijn een heleboel variaties mogelijk. Precies die wil ­Asmundsdottir, bekend van de culinaire zender Njam en van 'De Slimste Mens ter Wereld', de Belgen leren kennen.

 

Corrigeer