Worden de Hotelschool Gent of CDO Edugo de Strafste School van Vlaanderen?

Zowel de Hotelschool als CDO Edugo zijn genomineerd voor de titel van Strafste School van Vlaanderen. Foto: fvv en dvh

Gent - De kans is groot dat radiozender MNM de titel van Strafste school na Sint-Bavo opnieuw aan een Gentse school schenkt. De Hotelschool Gent in de Lange Violettestraat kreeg deze ochtend een bezoek van de jury. Even later kwam CDO Edugo in Oostakker aan de beurt.

De Hotelschool Gent is samen met veertien andere scholen genomineerd voor de titel van Strafste School 2018 van radiozender MNM. De jury - MNM-reporter Tom De Cock, actrice Nora Gharib en sportjournalist Aster Nzeyimana- kwam deze ochtend op bezoek. Ze arriveerden met een goed uur vertraging, maar dat kon de pret niet bederven. Gewapend met koksmutsen wachtten de leerlingen van de Hotelschool geduldig. Daarna volgden allerlei culinaire verwennerijen uit het chocolade- en keukenatelier, verschillende verrassingsacts en een eigen horecadans. De MNM-jury mocht ook de nieuwe hommelkast van de school openen.

Edugo

's Middags bezocht de jury ook die andere Gentse genomineerde, het Centrum voor Deeltijds Onderwijs Edugo Campus Glorieux in Oostakker. De leerling-magazijniers, winkelbediendes en schilders trokken er alles uit de kast. Van gigantische snijmachines bedienen over keukenkruiden proeven tot het MNM-logo op een torenhoge stelling bevestigen… Tom De Cock en de zijnen waren onder de indruk van de kunsten van de leerlingen. "Hoog tijd dat een deeltijdse school eens de titel van Strafste krijgt", klonk het bij de leerlingen. Wordt CDO Edugo effectief de eerste school voor deeltijds onderwijs die de gegeerde titel van MNM binnenrijft? Op 3 mei weten we het. 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio