Vier militairen gewond, onder wie één ernstig, na ongeluk met raket in munitiedepot in Bertrix

Vier militairen gewond, onder wie één ernstig, na ongeluk met raket in munitiedepot in Bertrix

Foto: BELGA

Vier militairen zijn dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval met een raket in een munitiedepot in Jéhonville-Bertrix. Eén militair raakte volgens Defensie zelfs zwaargewond. Hij werd in de namiddag geopereerd en verkeerde daarna buiten levensgevaar.

De raket ging per ongeluk af tijdens renovatiewerkzaamheden, zo meldt defensiewoordvoerder en commandant Olivier Séverin aan Belga. Drie soldaten raakten daarbij lichtgewond. Een vierde soldaat werd met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis van Libramont. De militair werd geopereerd. In de namiddag was hij buiten levensgevaar en in een stabiele toestand, meldt een legerwoordvoerder.

De man kon praten met zijn chef en de familie werd verwittigd, zegt de woordvoerder, commandant Olivier Séverin. Identiteit en graad van de militair worden niet bekendgemaakt.

De politie en MUG kwamen onmiddellijk ter plaatse en stelden een veiligheidsperimeter in. Volgens Séverin is er intussen een onderzoek geopend om te bekijken hoe het ongeval precies kon gebeuren.

Het ongeval vond plaats in het munitiedepot gelegen op het reserve-vliegveld van de NAVO in Jéhonville-Bertrix. Het depot wordt bemand door de 260ste compagnie Munitie van de Landcomponent. Het depot, dat 280 munitiebunkers telt en destijds door het Amerikaanse leger werd gebouwd, is de voornaamste wapenopslagplaats van het Belgische leger.

In juli 2011 raakten twee personen er lichtgewond na de ontploffing van ontstekingsmechanismes van mortierobussen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees