"Geen fortuin waard, maar met een groot hart gemaakt"

OKRA speldt verpleegkundigen en vrijwilligers "een hart voor zorg" op

Vierhonderd kleurrijke hartjes, één voor één zorgvuldig gehaakt door OKRA-dames Marleen Raman en Brigitta Berbiers, werden dinsdagmiddag aan de verpleegkundigen én vrijwilligers van de drie woonzorgcentra van onze gemeente overhandigd: Sint-Eligius in Zeveneken, Sint-Vincentius in Zaffelare en Sint-Pieter in Lochristi. "Een blijk van waardering voor de zware taak die deze mensen hier elke dag vervullen", aldus OKRA-teamleider Rik Umans uit Beervelde, de enige deelgemeente overigens die over geen woonzorgcentrum beschikt.

"Het initiatief komt van Okra Vlaanderen", zegt Umans, "maar we hebben er ons begin dit jaar direct achter geschaard. Onder leiding van haakdames Marleen Raman en Brigitta Berbiers en hun creaploeg zijn we hartjes in bonte kleuren beginnen te haken. Eerst dachten we aan één woonzorgcentrum, maar stilaan groeide het idee om de drie locaties in Groot-Lochristi aan te doen, want het personeel verdient het natuurlijk allemaal even hard. Eerst waren de hartjes ook alleen voor de zorgverleners bedoeld, maar nadien wilden we ook de vrijwilligers zo'n fijne attentie bezorgen. Ze doen hier evenveel zinvol werk, met evenveel enthousiasme."

Sint-Pieter was de laatste van de drie woonzorgcentra die dinsdagnamiddag OKRA-bezoek kreeg. De vlijtige haaksters Marleen en Brigitta mochten er de eerste hartjes opspelden bij enkele verpleegkundigen en vrijwilligers. De rest van de overvolle doos "hartjes voor zorg" wordt de komende dagen door de hoofdverpleegkundige verder aan de man en de vrouw gebracht. "Ze zijn geen fortuin waard hoor", lacht Marleen Raman, "maar we hebben ze met een goed gevoel en een groot hart gehaakt." Bij aanvang leek het een reuzenklus, maar naar verluidt ging het zo goed vooruit dat OKRA Beervelde zijn huiswerk al eind maart klaar had. Voor wie van cijfertjes houdt: in Zaffelare lieten ze 130 hartjes achter, in Zeveneken 120, en in Lochristi 80. 

 

 

 


 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio