Website handy.brussels verzamelt info voor personen met beperkte mobiliteit

Duizend fiches maken Brussel ook met rolstoel beter toegankelijk

Duizend fiches maken Brussel ook met rolstoel beter toegankelijk

Rolstoelgebruiker Erik De Velder gebruikt de lift in het MAD op de Nieuwe Graanmarkt. Foto: amg

Brussel -

De website handy.brussels somt voor mensen met een beperkte mobiliteit alle praktische informatie op voor hun bezoek aan de hoofdstad. “Het is belangrijk dat alles gebundeld staat op één website.”

Het gebrek aan informatie en een goede infrastructuur is een bijkomend obstakel voor mensen met een beperking. Het Brussels Gewest en de Stad Brussel hebben daarom de handen in elkaar geslagen om aan hun noden te voldoen zodat ook zij kunnen genieten van de activiteiten in de hoofdstad.

De website handy.brussels verzamelt bijna duizend fiches, met beschrijvingen van aantrekkelijke plekken in Brussel zoals parken, musea, gemeentehuizen, horecazaken, winkels of theaterzalen. Elke fiche komt met een gedetailleerd plan met foto's en een beschrijving in tekst en in audio.

Feedback

De te bezoeken plekken zijn allemaal gegeolocaliseerd waardoor de locatie terug te vinden is op smartphone en tablet. Wie graag feedback geeft of zelf foto's wil opsturen, kan dat via enkele klikken op de website.

“We willen dat de website handy.brussels een praktisch middel wordt voor agentschappen en organisaties die bezoeken organiseren, dienstverleners, transporteurs, maar ook voor gewone Brusselaars”, vertelt Miguel Gerez, rolstoelgebruiker en directeur van AMT Concept, dat de website ontwikkelde.

Erik De Velder, die na een auto-ongeval verlamd is, gebruikt de website. “Op voorhand zoek ik de plaatsen op waar ik naartoe wil gaan en bekijk ik of ze voor mij toegankelijk zijn. De kracht van deze website is dat rolstoelgebruikers zelf inhoud kunnen toevoegen. Daardoor blijft de informatie up-to-date.”

Enkele klikken

“De website is ook zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. In enkele klikken heb je de informatie die je nodig hebt. Alles gaat ook zeer snel. In plaats van de informatie te moeten zoeken op verschillende sites, kunnen we nu terecht op één plek”, zegt De Velder.

“Mensen met een beperking moeten zich niet aanpassen, de stad moet zich aanpassen aan hen”, vindt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V).

“Via handy.brussels kunnen mensen met een beperking zien welke toffe plekken in Brussel goed en minder goed toegankelijk zijn. Zo kunnen ze mee genieten van de vele Brusselse troeven en feedback geven over plekken waar dat minder makkelijk is”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees