Man knijpt toeriste in achterwerk, maar het is haar vuist die enkele dagen later nog pijn doet

Man knijpt toeriste in achterwerk, maar het is haar vuist die enkele dagen later nog pijn doet

Foto: rr

De Amerikaanse Leanna Carr was op reis in de Ierse stad Dublin toen ze de ongewenste aanraking van een vreemde man te verduren kreeg. Verrast en ontsteld als ze was, wist Leanna toch meteen haar vuist te ballen om de man een welverdiende klap toe te dienen. De foto van haar rode knokkels werd op sociale media alvast op veel lof onthaald.

“Ik wandelde eerder deze week over straat in Dublin toen een man mijn kont greep”, zo schreef Leanna op Twitter. “Hij lachte hysterisch en zei dat ik het wel leuk zou vinden omdat ik een Amerikaanse ben. Blijkbaar heeft het soloreizen een beter persoon van me gemaakt want mijn eerste reactie was om hem in zijn gezicht te slaan.”

De 26-jarige Leanna was op weg naar de bushalte toen het voorval plaatsvond. Heel wat mensen zouden in het geval van een aanranding van ontsteltenis of uit pure angst niet weten wat te doen, maar Leanna’s reactie kwam bijna reflexmatig, al staat ze daar zelf ook van versteld: “Ik ben geen gewelddadig persoon en ik heb nog nooit iemand geslagen. Maar ik werd zo boos en had zoveel adrenaline dat mijn reactie was om hem te slaan. Ik heb hem geraakt op het kaakbeen, hard”, zo vertelde ze aan de Ierse krant Irish Independent.

(lees hieronder verder)

“Ik ben hem dingen beginnen toeroepen als ‘raak nooit nog een meisje op die manier aan, ik zou je kunnen laten arresteren’. Toen werd hij heel kwaad, ik dacht dat hij zou terugslaan.”

“Maar er was een ouder koppel vlak naast ons die alles gezien hadden en de man vertelde die schurk om door te lopen. De man begon te lachen en stak de straat over om te verdwijnen in de menigte.”

Hoewel ze grif toegeeft dat haar reactie waarschijnlijk helemaal anders geweest was als de man haar in een donker steegje had aangeraakt, zonder getuigen, realiseerde ze zich naar eigen zeggen dat ze de man er op een drukke straat niet zomaar mee kon laten wegkomen. De reacties op de foto die ze op Twitter plaatste, zijn alvast vol lof voor haar forse reactie.

Toch zijn niet alle reacties positief. Er kwamen ook enkele reacties van mensen die Leanna ervan verdachten alles verzonnen te hebben omdat ze zoiets nog nooit hadden zien gebeuren. Ook die mensen dient Leanna snel van antwoord.

“Je hebt het misschien nog nooit gezien, maar dat betekent niet dat het niet gebeurt. Het maakt niet uit van welk land je bent. Seksueel geweld komt overal voor en de meeste vrouwen weten niet hoe te reageren. In het verleden zou ik ook te geschokt of verlegen zijn geweest om met de situatie om te gaan. Ik zou waarschijnlijk gewoon weg gewandeld zijn… En die man zou vrouwen zijn blijven lastigvallen.”

“Ik gebruik Twitter eigenlijk nooit en heb de post niet geschreven voor aandacht, maar ik ben er blij om dat hij viraal is gegaan. Dit is iets wat heel vaak voorkomt en hopelijk moedigt het vrouwen aan om voor zichzelf op te komen als het hen overkomt.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees