DVP evolueert van vriendenkring naar politieke partij

DVP komt op bij gemeenteraadsverkiezingen in Pepingen

DVP komt op bij gemeenteraadsverkiezingen in Pepingen

DVP komt voor het eerst op met de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: idh

Pepingen -

Door en Voor Pepingen, kortweg DVP, vormt zichzelf om van vriendenkring naar politieke partij. DVP neemt in oktober voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Pepingen.

Het ziet er naar uit dat met de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Pepingen er nog nooit zoveel verschillende partijen zullen hebben deelnemen. Naast de klassieke partijen CD&V, LVB van liberale strekking en N-VA kondigde vorige week Groen reeds aan voor het eerst met een eigen lijst te willen opkomen in Pepingen. Daar komt nu ook DVP bij.

“Door en Voor Pepingen bestaat al tien jaar als een vriendenkring van positief ingestelde Pepingenaren die acties op het getouw zette voor een zorgzame en opbouwende omgang in ons dorp. Die boodschap willen we nu ook uitdragen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Pepingen. We willen ons profileren als een beweging zonder enige politieke kleur maar wel met een frisse boodschap met de nadruk op burgerparticipatie”, aldus voorzitter Kristof De Cuyper.

Negatieve crisissfeer

“Al veel te lang kent Pepingen politieke spelletjes en bitsige communicatie tussen oude partijen. De onbestuurbaarheid van de gemeente waren hiervan het bewijs. De negatieve crisissfeer van de laatste jaren helpt ons niet vooruit. Dit deed DVP de stap zetten naar de politiek. Met een ambitieus project willen we een stevig en geloofwaardig alternatief aanreiken”, aldus lijsttrekker Kristof De Cuyper, “DVP staat voor een andere manier van aan politiek doen. We willen een verantwoord en behoorlijk bestuur, los van verzuring. Het tij doen keren is de boodschap. We willen met het oog op de toekomst en in partnerschap er voor zorgen dat Pepingen terug een mooie, veilige en gezellige gemeente wordt door en voor iedereen, Door en Voor Pepingen. DVP is niet voor of tegen iemand of iets maar we zijn voor de Pepingenaar.”

Naast Kristof De Cuyper zetten ook Erwin Alsteens, Mireille Berghmans, Marc De Hertog, Christien Goddyn, Willy Limbourg, Femke Pierreux, Sarah Pierrreux, Robert Vandenbussche, en Omer Van de Velde hun schouders mee onder dit project. Om de lijst verder aan te vullen, zoekt DVP nog kandidaten.

Opmerkelijk is dat Kristof De Cuyper in 2012 ook al eens deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Pepingen voor de lijst van LVB. Hij was verkozen als gemeenteraadslid en was zelfs voorzitter van de gemeenteraad tot hij in 2015 besliste er mee te stoppen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio