Parket voert fiscaal onderzoek naar mandatenkoning Geert Versnick

Parket voert fiscaal onderzoek naar mandatenkoning Geert Versnick

Foto: fvv

Er loopt een opsporingsonderzoek naar Geert Versnick (Open Vld) en één van zijn bedrijven Clanco. Het gaat om een fiscaal onderzoek, maar het parket geeft geen bijkomende informatie. Versnick, die vorig jaar ontslag nam als Oost-Vlaams gedeputeerde, laat weten niet op de hoogte te zijn van het gerechtelijk onderzoek.

Versnick kondigde in juli zijn ontslag aan nadat hij in opspraak kwam voor buitensporige kosten tijdens een reis naar Bangkok en Viëtnam. Hij bekleedt wel nog altijd mandaten. Zo is hij voorzitter bij Synductis, waar nutsmaatschappijen samenwerken om infrastructuurwerken af te stemmen.

Geert Versnick liet zich eerder al als gedeputeerde spon­soren door bouwbedrijven, was een van de spilfiguren in het Optima-schandaal en weigerde open kaart te spelen over zijn verloning. Toen mocht hij van zijn partij steeds blijven zitten. Enkele nachten in Bangkok wipten hem uiteindelijk uit het zadel.

“Juiste beslissing. Integriteit is belangrijk. Als on­terechte vergoedingen zijn uit­gekeerd, zal hij ze terugbetalen”, tweette Open VLD-voorzitster Rutten na het ontslag. Tevergeefs had ze Versnick al een paar keer naar de uitgang proberen te duwen, steeds zonder succes. De mandatenkoning, die al meer dan dertig jaar meedraait in de partij en daar ook een stevig boekje over kan opendoen, bleef altijd zitten. Rutten moest zich maar tevredenstellen met zijn belofte dat hij na de verkiezingen in 2018 een punt zou zetten achter zijn politieke carrière.

“Als hij niet was opgestapt, zou ik die keuze wel in zijn plaats gemaakt hebben”, zei ze achteraf. Zijn partijkaart mag hij houden “want ik ga nooit de idealen van mensen afnemen”, maar Rutten sprak wel over het einde van een tijdperk. “We zitten nu duidelijk in een klimaat waarin politici bewust en voorzichtig moeten omgaan met belastinggeld. Er is een lijn getrokken en de maat was vol.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees