Mode

Met deze tips haal je meer uit minder volle kleerkast

Met deze tips haal je meer uit minder volle kleerkast

Foto: Shutterstock

Tijdens de Fashion Revolution Week, waarin de ramp in de textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh wordt herdacht, staat duurzame kledij centraal. Wil je in de toekomst ook minder fast fashion in je kleerkast en investeren in eerlijke mode? Twee Australische nichten van de blog ‘States of Style’ geven tips hoe je het meest uit een minder volle maar kwalitatievere garderobe haalt.

”Wij verkiezen kwaliteit boven kwantiteit. Mensen denken vaak dat wanneer je kleren van een bepaald merk koopt, dat je betaalt voor de naam. Maar de waarheid is dat de kwaliteit van deze items vaak beter is en de stuks een leven lang meegaan”, zeggen de dames in een interview met The Daily Mail. Bij fast fashion is dat niet het geval en ondersteun je de kledingindustrie die focust op goedkope mode, gemaakt door mensen die in textielfabrieken werken voor een hongerloon.

Het duo raadt aan om een eigen, eerlijke capsulecollectie samen te stellen in je kleerkast waarmee je in elk seizoen combinaties kunt maken. Daarmee bedoelen ze dat je met een aantal kernstukken alle kanten uit kunt.

Tips voor een duurzame garderobe:

1. Focus je tijdens het creëren van een capsulecollectie op een kleur naar keuze. Bouw daarrond verder. Uitbreidingsmogelijkheden: er kunnen heus ook meerdere collecties op basis van een tint in één kast.

2. Streef naar een dertigtal kledingstukken. Kies onder meer voor een stijlvolle jurk, een grafisch T-shirt, een oversized jeansjasje, een ‘vegan’ leren jasje, witte enkellaarsjes, een comfortabele sweater, zwarte dijlaarzen, een boyfriend jeans, simpele, zwarte sandaaltjes, een geklede mantel, ronde oorbellen, een zijden of zwart topje. Dan kan je aan de tijdloze combinaties beginnen.

3. Vermijd trendy aankopen. Je wil niet investeren in een stuk dat over een tijdje passé is en niet meer in je capsulecollectie past.

4. Een statement handtas is altijd een goed idee. Ga voor een neutraal exemplaar, dat past overal bij.

5. Houd de kernitems in je achterhoofd als je gaat shoppen. Dol op jeans? Dan is het volgens de dames absoluut acceptabel om te investeren in meer denim. Hetzelfde geldt voor je favoriete T-shirts. Maar ga er alleen voor als het stuk in kwestie terugkomt in je dromen en je zeker weet dat het geen folieke zal zijn.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees