Man (72) keek dood in de ogen, maar overleefde na een uur reanimatie. Nu is hij op zoek naar zijn redders om hen te bedanken

Man (72) keek dood in de ogen, maar overleefde na een uur reanimatie. Nu is hij op zoek naar zijn redders om hen te bedanken Video: tvl

Houthalen-Helchteren -

Pierre Gallopin (72) uit Houthalen-Helchteren keek begin april de dood in de ogen toen hij tijdens een wandeling door een hartritmestoornis levenloos op de grond zakte. Vijf toevallige voorbijgangers twijfelden echter niet toen ze de bejaarde man zagen liggen en begonnen onmiddellijk met de reanimatie. Dankzij hun tijdig ingrijpen, overleefde Pierre het beangstigende voorval en nu is hij op zoek naar zijn heldhaftige redders.

De 72-jarige Pierre Gallopin kreeg woensdag de kans om drie van de vijf voorbijgangers die zijn leven redden, te bedanken in het ziekenhuis. De Houthalenaar kreeg op 8 april een hartritmestoornis tijdens een wandeling aan de rand van het natuurgebied de Teut in Houthalen-Helchteren. De vijf passanten - waaronder drie brandweermannen - zagen de man op tijd liggen en reanimeerden hem bijna een uur lang tot de hulpdiensten toekwamen.

De drie brandweermannen bezochten de man woensdag en ontvingen een cadeautje als bedanking voor hun levensreddende werk. Omdat de identiteit van de twee fietsers die hem eerst vonden nog onbekend is, doen Pierre en zijn vrouw een oproep om hen te ontmoeten en persoonlijk te bedanken.”Fantastisch wat die mensen gedaan hebben”, aldus Pierre vanop zijn ziekenhuisbed. “Als ze dat niet hadden gedaan, was ik er niet meer geweest.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees