Volleybal 2de provinciale (v) - Tessa WittockVamos Stekene Sint-Gillis-Waas B

“Spannend, maar toch verdiend kampioen”

Stekene -

In tweede provinciale zijn de vrouwen van Vamos Stekene Sint-Gillis Waas B zaterdag kampioen geworden. “Dat na een ongemeen spannende competitie”, glundert Tessa Wittock. “Voor het seizoen hoopten we al de hoofdvogel te mogen viseren, maar door een forfait op de tweede speeldag kostte ons toen vier punten (het ging om een administratieve fout in de wedstrijd tegen Asterix Avo C, er stond slechts één libero op het blad, red.). Hierdoor zaten we plots niet meer op schema. Gelukkig dienden we nadien alleen nog de duimen te leggen voor Snuffel Grembergen in de heenronde en Nidak B in de terugronde. Toevallig de twee ploegen die ons het dichtst benaderden. Uiteindelijk trokken we finaal toch aan het langste eind, al was het bikkelen tot op het allerlaatste moment. Wanneer je na zo'n spannend seizoen toch kampioen speelt, dan doet dat dubbel deugd.”

“Of we op de slotdag nog wat te vrezen hadden van Eevoc B? Niet echt. Vanaf het begin hebben we de thuisploeg bij de nek gegrepen. Uiteindelijk kon coach Barbara Verdood finaal iedereen nog wat speelminuten geven. We zijn ook kampioen bij de reserven, wat betekent dat we een brede kern hebben. Die collectieve kracht was fantastisch.”

“We hebben inderdaad een ploeg met een stevige basis, rijk aan ervaring. Ellen Verstraeten, Helena Van Remoortel en ikzelf speelden nog in Vamos A. Marijke Dieltjens heeft ook veel ervaring. We probeerden de youngsters in de groep naar een hoger niveau te tillen en dat is gelukt. Ook een speciale vermelding voor libero Hazel Tyssen, een jonge en enthousiaste speelster die ons meermaals heeft rechtgehouden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio