Volleybal 1ste divisie mannen Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas KAMPIOEN - Vamos laat ook op de slotdag geen steek meer vallen

“Missie meer dan geslaagd”

“Missie meer dan geslaagd”

Vamos bouwde in Aalter een stevig feestje. Foto: Marc Van Hecke

Stekene -

Nadat de mannen van Vamos vorige week de maat hadden genomen van rechtstreeks titelconcurrent Oudenaarde en daardoor de leiding overnamen, rondden de mannen van Jeroen D'Eer op de slotdag ook in Aalter nog een gevaarlijke klip. Zo was de titel meteen definitief binnen.

“Ook al schermde iedereen al een week met superlatieven, we zijn desondanks toch realistisch gebleven. We hebben steeds rekening gehouden met mogelijk puntenverlies in Aalter. Gelukkig is het zover niet gekomen en konden we finaal met volle teugen van de titel genieten”, zegt Wim Backaert.

“Of we al voor de competitiestart onszelf als titelkandidaat zagen? Niet meer dan de vorige seizoenen. Vorig jaar waren we bijna net zo goed als Gavere, maar strandden we op de tweede plaats. Dit jaar was Oudenaarde even sterk. We wisten van meet af aan dat het tot op de slotdag spannend zou blijven. Zeker toen we in de uitwedstrijd in Brugge de boot ingingen. In de terugronde hebben we dan de puntjes op de i gezet. Ook Ruiselede toonde zich tegen ons een te duchten concurrent. Die mannen klopten ons twee keer in vijf sets. Het kon dus tot op de slotdag alle kanten uit.”

“Missie geslaagd, althans het eerste deel daarvan. Toen ik enkele seizoenen geleden de stap van Liga A naar Stekene zette, was het niet alleen opnieuw thuiskomen, maar had ik ook de intentie om de ploeg binnen onafzienbare tijd mee naar Liga B te loodsen. Een langetermijnvisie waarvan de eerste stap meteen is gezet. Met nu een ploeg in eerste nationale, eentje in 2de divisie en nog een C-ploeg in 3de provinciale moet het mogelijk zijn onze eigen, talentrijke jeugd te laten doorstromen. Eerste nationale is de eerste jaren nog wat te hoog gegrepen voor die jongens, maar op termijn moet het lukken. Voor de eerstkomende seizoenen zullen we moeten putten uit de beschikbare talenten uit de regio. Jonge jongens met potentieel en een grote groeimarge. Gasten die monumenten zoals Peter De Schryver en Michiel Speleman kunnen opvolgen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio