Alles winnen is blijkbaar niet zo leuk: Nederlandse renster doet opmerkelijke ‘ontdekking’ na wonderlijk voorjaar

Alles winnen is blijkbaar niet zo leuk: Nederlandse renster doet opmerkelijke ‘ontdekking’ na wonderlijk voorjaar

Foto: BELGA

Anna Van der Breggen was ontegensprekelijk dé coureur van het voorjaar. De Nederlandse won vier topklassiekers, waaronder de Waalse double double. Enkele dagen na haar zege in Luik-Bastenaken-Luik wilde ze zich in de Nederlandse krant AD uitlaten over haar overgebleven doelen, maar dat bleek echter heel simpel. “Een wereldtitel heb ik nog niet, er blijft nog weinig anders over.”

Van der Breggen won dit jaar de Strade Bianche en soleerde nadien ook naar de zege in de Ronde van Vlaanderen. In de Waalse klassiekers won ze voor het tweede jaar op rij was ze ook de beste in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, ook wel de double double genoemd. De Nederlandse heeft zowat alles al gewonnen, want ze was ook al twee keer winnares van de Giro voor vrouwen en is regerend olympisch kampioene op de weg.

Van der Breggen domineert het vrouwenwielrennen. Wij benoemden de kopvrouw van Boels-Dolmans tot coureur van het voorjaar, boven Niki Terpstra, Julian Alaphilippe of andere mannelijke collega’s. Maar kan je je nog wel blijven motiveren als winnen zo makkelijk wordt? “De eerste keer de Giro winnen was ultiem”, vertelt Van der Breggen in AD. “Maar nu dat twee keer is gelukt, voel ik niet de motivatie voor een derde poging. Een wereldtitel won ik nog niet. Maar er blijft weinig over.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.