Broer en zus mogen elkaar maand niet zien na ruzie over… hondje

Broer en zus mogen elkaar maand niet zien na ruzie over… hondje

Foto: Belga

Mechelen -

Een broer en zijn zus die om de haverklap ruzie maken, onder meer over hun hondje Lovely, mogen elkaar van rechter Suzy Vanhoonacker een maand lang niet meer zien. Binnen een maand worden ze opnieuw bij de rechter verwacht.

M.V. (54) en zijn wat jongere zus Belinda hebben lange tijd samen gewoond. Maar het kwam tussen de twee om de haverklap tot woordenwisselingen. De kleine hoofdrolspeler in heel het verhaal is het hondje Lovely. Van dat hondje is Maurice eigenaar, zo beweert hij voor de rechter. Maar zijn zus Belinda zegt dat het ook haar lievelingsdier is en er ook mee voor heeft betaald.

“Geregeld dreigt Maurice om Lovely van de trap te gooien”, zegt de raadsvrouw van Belinda. “Dan komt de zus naar de woning van Maurice en vallen er veel verbale woorden. Begin dit jaar moest de politie dan ook voor de zoveelste keer tussen komen.”

Blauw oog

In de nieuwjaarsmaand waren beiden flink boven hun theewater en sloeg Maurice haar een blauw oog. Medewerkers van Oikonde werden ingeschakeld om de twee kemphanen te verzoenen, maar er moet naar een andere oplossing worden gezocht voor deze broeder-zuster-rel. Rechter Van Hoonacker gaat alvast een maatschappelijk onderzoek laten uitvoeren om meer klaarheid te krijgen over het dispuut.

De rechter stelde voor om een ‘time-out’ in te lassen om te zien of de rust kan weerkeren. “Ik ga jullie beiden op de proef stellen en een maand contactverbod opleggen. Het moet stoppen om te dreigen om ‘Lovely’ in het kanaal te gooien. Mevrouw, ik wil dat je daar niet meer op reageert. Ook mogen er geen sms’jes meer gedaan worden en Lovely gaat vanaf deze namiddag naar Belinda. Ik stel voor dat de mensen van Oikonde het hondje gaan halen. Meneer, als jij je aan dit contactverbod niet houdt dan wacht de gevangenis. Ik wil jullie hier op 23 mei terugzien”, zei de rechter.

“Dat is niet menselijk”, reageerde Maurice.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees