BMC-baas vraagt Greg Van Avermaet en co. om uitstel en heeft daar een goede reden voor

BMC-baas vraagt Greg Van Avermaet en co. om uitstel en heeft daar een goede reden voor

Foto: Photo News

Deadline 1 mei. Jim Ocho­wicz, de teammanager van BMC, vroeg begin dit seizoen aan zijn renners en personeelsleden om hem tot volgende week dinsdag tijd te geven om een budget bij elkaar te zoeken zodat de ploeg ook zonder de overleden geldschieter Andy Rihs in 2019 zal blijven bestaan.

Via verschillende bronnen bereikt ons het nieuws dat de kans dat de ploeg met een nieuwe sponsor doorgaat reëel is, maar dat de deadline van 1 mei te vroeg dag wordt om het nieuwe project zwart op wit te kunnen voorstellen. Verwacht wordt dat Ocho­wicz de komende dagen via interne communicatie zijn renners nog om één of twee weken respijt zal vragen.

De Amerikaan zou al rond zijn met enkele cosponsors en zo al over een aardig budget beschikken, maar de handtekening van één hoofdsponsor ontbreekt nog. Bovendien wil Ochowicz een project van lange termijn – minstens drie jaar – op poten zetten. Dat kost extra geld en blijkbaar dus ook extra tijd.

Bij BMC rijden naast kopman Greg Van Avermaet met Jürgen Roelandts, Dylan Teuns, Loïc Vliegen en Nathan Van Hooydonck vijf Belgen. Het valt af te wachten hoe zij en hun makelaars reageren op deze vraag om uitstel. Of ze gaan erop in, of ze kunnen niet langer wachten op een doorbraak en storten zich nu op de transfermarkt.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.