Beauty

ADVIES. Hoe maak ik mijn haarborstel weer proper?

 ADVIES. Hoe maak ik mijn haarborstel weer proper?

Foto: Shutterstock

Hoe wordt je favoriete haarborstel weer als nieuw? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology geeft zijn tips prijs.

Witte laag

Het is soms erg gesteld met de hygiëne van haarborstels. Vooral stylingvarianten, denk aan een spinnenborstel, kunnen erg vies worden. Er kleven haren in, maar ook resten van allerlei producten zoals gel, haarmousse en verstevigers. Ze creëren een vieze, witte laag op de borstel. Het beste wat je kunt doen? Neem er een grove kam bij en kam de haren uit de borstel. Zo ziet die er al een stuk beter uit. Maar de borstel zelf is dan nog heel vuil.

Druppeltje Dettol

Als het recente restjes zijn, kun je de borstel een sopje geven. Ik werk vaak met shampoo en neem er nog een tweede borstel bij. Schuur ze even over elkaar, zo worden ze tezelfdertijd gepoetst. Gaat het om oude, aangekoekte resten van haarproducten? Dan heb je iets sterkers nodig. Doe een druppeltje Dettol in een emmer met warm water en laat de borstels er een nachtje in weken. Ook borstels uit natuurlijke materialen zoals hout kunnen in de emmer. De volgende dag kun je er met een andere borstel over strijken en komt alles los. Tip: spoel goed af met water. Was eventueel na met shampoo, zo verdwijnt de geur van het ontsmettingsmiddel.

Hygiënische haardroger

Niet alleen haarborstels hebben af en toe een opfrisbeurt nodig. Veel mensen denken er niet aan dat ook de hygiëne van de haardroger belangrijk is. Een motor werkt immers op zijn best als die heel zuivere lucht kan aanzuigen. Zit je soms met een verbrande geur? Dan heeft je toestel hoogstwaarschijnlijk een haar opgezogen of zit er stof in.

Verwijder geregeld het achterste stuk van het apparaat om het te poetsen. Krijg je niet alles meteen weg? Spoel af met wat water. Let wel dat je het stuk eerst weer volledig laat drogen voor je het opnieuw aan de haardroger bevestigt.

Corrigeer