Theo Francken: “Nieuw gesloten centrum voor illegalen in Holsbeek”

Theo Francken: “Nieuw gesloten centrum voor illegalen in Holsbeek”

Foto: Maps, Belga

Holsbeek -

In het Vlaams-Brabantse Holsbeek komt een nieuw gesloten centrum voor mensen die illegaal in ons land verblijven. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) gemeld. Hij zal donderdagavond meer informatie geven aan de inwoners. De burgemeester van Holsbeek is niet te spreken over het plan.

“Er komt een nieuw gesloten centrum voor illegalen in Holsbeek. Vanavond geef ik hierover meer toelichting aan de Holsbekenaren”, schrijft Francken op Twitter. “Dit is een volgende project in ons Masterplan Gesloten Centra voor illegalen. De capaciteit om meer illegalen terug te sturen moet verder omhoog”, voegt hij eraan toe.

Het centrum komt in een gewezen Formule 1-Hotel op een bedrijventerrein in de plaats. “De overheid kocht dit pand een aantal jaren geleden, toen werd er een open terugkeercentrum in ondergebracht. Dat werd later gesloten, nu staat het pand leeg”, aldus de staatssecretaris tegen VRT NWS.

“Tegen het einde van het jaar hopen we er het gesloten terugkeercentrum te kunnen openen”, klinkt het nog. Het centrum zal plaatsbieden aan 50 alleenstaande vrouwen die wachten totdat ze naar hun land van herkomst worden teruggestuurd.

Burgemeester: “Wij zien het liever niet komen”

Burgemeester Hans Eyssen (CD&V) van Holsbeek zit niet te wachten op het gesloten centrum. “We zien het liever niet komen, maar helaas hebben wij hier geen bevoegdheden over.” Francken begrijpt de zorgen van de burgervader en inwoners. Donderdagavond wil hij hen geruststellen bij infoavond. “Het gaat om een gesloten centrum, buurtbewoners zullen er dus niet veel van merken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees