Buurtbewoner vindt wit poeder en weegschaal in elektriciteitskast: twee verdachten gearresteerd

Buurtbewoner vindt wit poeder en weegschaal in elektriciteitskast: twee verdachten gearresteerd

Een archiefbeeld van politiehond Sue. Foto: Lokale Politiezone Rupel

Boom -

De politiezone Rupel heeft maandag twee mannen gearresteerd nadat er bij een huiszoeking verschillende soorten drugs werden gevonden. De arrestatie is het gevolg van een tip van een alerte buurtbewoner, die een wit poeder en een weegschaal had gevonden in een elektriciteitskast.

Afgelopen maandag ontdekte een buurtbewoner een verdacht wit poeder en een weegschaal in een kleine elektriciteitskast aan een parking in Hoek in Boom. De man verwittigde meteen de Blauwe Lijn van de politiezone Rupel.

Die startte meteen daarna een kort toezicht in de buurt. “Enkele uren later werden in de omgeving een 22-jarige man uit Puurs en een 24-jarige man uit Dendermonde gearresteerd van wie vermoed werd dat zij de veertig gram cocaïne uit de elektriciteitskast trachtten te halen”, aldus de politiezone Rupel. “Na huiszoekingen bij de verdachten thuis en in hun auto vond onze speurhond Sue nog voorverpakte hoeveelheden cocaïne, cannabis en hasj.”

Verstopt

De twee werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het Antwerpse parket. Er wordt nu verder onderzoek uitgevoerd naar hun eventuele betrokkenheid bij de feiten. Hun auto en gsm’s werden voorlopig gerechtelijk in beslag genomen. De Lokale PolitieZone Rupel voert het verdere onderzoek.

De politiezone is tevreden met het resultaat en benadrukt het nut van tips door buurtbewoners. “Sommige dealers hebben de gewoonte om hun koopwaar op een openbare plaats te verstoppen. Zo verkleinen ze hun pakkans door zelf nooit grote hoeveelheden op zak te hebben”, aldus de politie. “Wie iemand geregeld iets ziet verstoppen op een verdachte plaats, belt best meteen te politie. Voor dringende politiehulp of wanneer de verdachten nog ter plaatse zijn, is dat naar het nummer 101. Voor andere meldingen of vragen, is de Rupelse Blauwe Lijn bereikbaar op 03/443.09.00.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio