Trump heeft “drie of vier” data in gedachten voor ontmoeting met Kim Jong-un

Trump heeft “drie of vier” data in gedachten voor ontmoeting met Kim Jong-un

Foto: REUTERS

Voor zijn geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft de Amerikaanse president Donald Trump naar eigen zeggen “drie of vier” data in gedachten. Vijf plaatsen voor de top worden onderzocht, zei Trump donderdag in een telefonisch interview met de zender Fox News. Of de ontmoeting ook echt tot stand komt, is nog steeds niet duidelijk.

Tijdens het recente bezoek van de CIA-directeur en voorgedragen minister van Buitenlandse Zaken aan Noord-Korea was de ontmoeting tussen Kim Jong Un en Mike Pompeo compleet onverwacht tot stand gekomen. “Dit was helemaal niet gepland, “ zei Trump daarover. De persoonlijke ontmoeting duurde ongeveer een uur en werd pas geregeld nadat Pompeo al in het land was.

De Amerikaanse president herhaalde nog eens dat hij in geval van een samenkomst met Kim de onderhandelingstafel zal verlaten indien het gesprek niet in de gewenste richting uitgaat. Maar voor het ogenblik lijkt het er op dat Noord-Korea staat te popelen om gesprekken te voeren, klinkt het.

Corrigeer

NIEUWS