Dertig maanden cel voor diefstal van merkfietsen aan station in Tienen

Dertig maanden cel voor diefstal van merkfietsen aan station in Tienen

Archiefbeeld Foto: IF

Tienen -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft Simir A. veroordeeld tot dertig maanden cel voor zestien diefstallen van dure merkfietsen. Hij ontvreemdde die uit de fietsenstalling aan het station in Tienen en verkocht ze in Brussel voor enkele tientallen euro’s per stuk.

Simir A., die afwisselend in Sint-Jans-Molebeek en Jodoigne verblijft, richtte zich in augustus en september 2017 specifiek op dure fietsen van merken als Trek, Cube en Giant. Hij pleegde zeker zestien diefstallen van mountainbikes, citybikes, plooifietsen en heren- en damesfietsen. Zijn werkterrein was steevast de stationsomgeving in Tienen. De merkfietsen werden slotvast achtergelaten in de fietsenstalling terwijl de eigenaars met de trein naar het werk spoorden.

De man kon een tijdlang ongehinderd zijn slag slaan omdat de camerabeelden tijdelijk buiten gebruik waren. Toen hij een eerste keer betrapt werd, werden in zijn rugzak twee kniptangen en een doorgeknipt fietsslot aangetroffen. Hij had een treinticket Tienen-Brussel voor één persoon en een fiets op zak. Na een observatie werd hij een tweede keer betrapt. Simir A. gaf toen toe dat hij de fietsen in Brussel verkocht voor 50 tot 80 euro per stuk.

Behoudens de dertig maanden effectief voor de diefstallen kreeg A. bij gebrek aan een verblijfsvergunning nog eens drie maanden cel extra. Aan zeven burgerlijke partijen moet hij een totale schadevergoeding van 4.232 euro betalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees