Vermiste jongen uit Schoten (25) is teruggevonden

Vermiste jongen uit Schoten (25) is teruggevonden
Schoten -

D. C., een verstandelijk beperkte jongeman uit Schoten die sinds donderdagochtend vermist was, is terecht. Hij werd laatst gezien bij de bakker, waar hij vertelde dat hij naar zee ging en dat het van zijn moeder mocht . Het bericht van zijn verdwijning werd de hele dag druk gedeeld. “Het maakt u kapot, niet weten waar je zoon is”, zegt zijn moeder Miranda.

D. is 1m75, heeft een normale lichaamsbouw en donkerbruin haar. Hij droeg een lichtgroene joggingbroek en momenteel heeft hij geen bril op.

Wie een tip heeft over deze zaak kan terecht bij Child Focus op het nummer 116 000

Lees verder onder de tweet.

D. woont bij zijn moeder in Schoten en heeft door zijn autisme een aantal vaste routines. Eén ervan is naar de bakker gaan. Ook vanmorgen verscheen D. bij Bakkerij De Wit, waar hij iedereen kent. “Wij kennen D. als een vriendelijke jongen, erg sociaal”, zegt bakkerin Christine De Wit. “Deze ochtend viel het me op dat hij zenuwachtiger was dan anders. Hij zei dat hij gehaast was, omdat hij zijn bus moest halen om naar zee te gaan. Ik vond het een vreemd verhaal, maar dacht dat hij met een groep op daguitstap zou gaan.”

Lege fles

De jongen had nog een vraag die anders was dan normaal: “Hij had een lege fles water mee en vroeg ons die te vullen. Wat het aannemelijk maakt dat hij echt naar zee wou gaan. Hopelijk is hij snel terecht.”

Toen Miranda, de moeder van D., merkte dat haar zoon verdwenen was, ging ze meteen naar de bakker om te zien of hij daar was, en hoorde ze het verhaal van zijn plannen om naar zee te gaan. “Sindsdien is het pure paniek, verschrikkelijk om niet te weten waar hij is.”

Gedragsveranderingen

De laatste tijd vertoonde D. wel wat gedragsveranderingen, aldus Miranda: “Hij gehoorzaamde veel minder dan normaal en was vrij agressief voor zijn doen. Nu hebben we gemerkt dat hij zijn medicijnen al even niet meer genomen heeft.” Dat D. vandaag echt plannen had die buiten zijn routine vallen, lijkt duidelijk voor zijn moeder. “Hij heeft geld uit mijn portefeuille genomen en ook een spaarpot leeggemaakt. Ik vermoed dat hij zo’n 150 euro op zak heeft.”

De vader van D. woont in Stekene en vernam het nieuws telefonisch via de broer van D.. “Wat ik nu voel is pure wanhoop. Ik ben erg zenuwachtig en hoop zo snel mogelijk op goed nieuws”, zegt zijn vader. “Alle instanties werden meteen verwittigd: politie, Child Focus, spoorwegpolitie...” Hij beaamt dat D. de bakkerij goed kent. “Daar komt hij erg vaak, hij kan niet verloren gelopen zijn. Maar bij mijn weten heeft hij nog nooit alleen de trein genomen. “

“We zijn wel geregeld in Blankenberge geweest, ook met de trein, maar alleen kan hij dat niet”, bevestigt zijn moeder. “Overstappen in Gent bijvoorbeeld, nee, dat zijn beslissingen die hij niet alleen kan nemen.”

D.’s broer is meteen na de verdwijning naar Blankenberge vertrokken om zijn broer te gaan zoeken, maar dat leverde niets op.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees