Beeldend werk van vier artiesten na maand ‘broeden’

© djr

Lokale Helden, die hebben ze op overschot in Menen. Maar of die genoeg geëerd worden? Dat was de uitdaging die CC De Steiger aanging. “Hoe kunnen we jonge makers ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Dat was het uitgangspunt. Het resultaat werd Gebroed!”, legt directeur Chiel Vandenberghe uit.

djr

Kunst gaat hier veel breder dan enkel muziek. Ook theatermakers zoals Jamy Hollebeke uit Menen krijgen daarom een podium op het multidisciplinaire festival. Dé kapstok van de tweedaagse is echter beeldende kunst. “Een maand lang resideerden vier jonge kunstenaars in Menen om er hun creativiteit bot te vieren”, vertelt Chiel.

Sam Scarpulla, Cynthia Ballasina, Bart Spitaels en Catharina Dhaen kregen die kans en exposeren vanaf vrijdag in het cultuurcentrum. “Ik ben zo dankbaar dat ik de kans en ruimte kreeg om mij te kunnen focussen op mijn werk. Dat is echt niet evident”, zegt Catharina, die abstracte schilderwerken maakt.

Voor Cynthia werd het ook een aangename terugkeer naar de stad waar ze opgroeide. Voor een groot deel van het tentoongestelde werk liet ze zich inspireren door de beruchte Koningstraat. “Ik was eigenlijk weggevlucht uit Menen, maar nu ik hier een maand als ‘toerist’ was, ben ik weer verliefd op de stad”, zegt ze.

Lokale Helden zou Lokale Helden niet zijn als er geen muziek was.

Vrijdagavond speelt Nieuwe Lichting-winnaar Sons en zaterdag komen onder anderen het Meense Pilgrimage en rocksensatie Dirk.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs