voetbal 3de provinciale Dynamo Beervelde - VC Zwijnaarde - Luc Pieters wil na mindere periode geen mal figuur slaan in eindronde

“Onze kern was te smal om de titelstrijd aan te gaan”

“Onze kern was te smal om de titelstrijd aan te gaan”

Luc Pieters waarschuwt: “Beter met een goed gevoel terugkeren uit Beervelde.” Foto: nic declercq

Gent -

Voor VC Zwijnaarde is er dit weekend niet veel eer te halen, maar toch hamert coach Luc Pieters op het belang van die laatste competitiewedstrijd: “We kunnen maar beter met een goed gevoel terugkeren uit Beervelde.”

VC Zwijnaarde gaat dit weekend op bezoek bij Dynamo Beervelde, dat uitgerekend in de inhaalwedstrijd tegen VC Zwijnaarde zijn enige overwinning boekte in de laatste zeven duels. Met acht draws in de laatste vijftien duels schoot VC zichzelf in de voet en door een magere dertien op zevenentwintig oogt het derde perioderapport zeker niet florissant.

“Ik zou graag toch nog die sportieve rekening vereffenen”, grijnst Luc Pieters. “We zijn zeker van de derde plaats en hebben ook zekerheid verworven over deelname aan de eindronde, maar uiteindelijk moet je toch altijd voetballen voor de drie punten. Ook als er niet meteen een groot doel is om voor te knokken. Zeker met het oog op de eindronde, kunnen we maar beter met een goed gevoel terugkeren uit Beervelde.”

“Latem verloor dit seizoen vijf keer, maar staat wel tien punten boven ons. Als je de onderlinge resultaten van de top acht zou bekijken, staan we wellicht helemaal bovenaan. Maar de afwezigheid van Berwouts en Pauwels - zij stonden allebei twee maanden aan de kant - heeft ons ook zuur opgebroken. Het is niet evident om zo twee jongens te vervangen. In vergelijking met Latem is onze kern te smal om de titelstrijd vol aan te gaan.”

“We moeten het vooral bij ons eigen zoeken, want tegen de ploegen uit de rechterkolom hebben we veel te veel punten laten liggen en hierdoor kom je in de eindafrekening uiteraard punten te kort”, besluit coach Luc Pieters. “Ik denk dat het een combinatie van diverse factoren is waardoor we tegen die zogenaamde kleinere clubs minder sterk voor de dag kwamen. Zo slikten we op bezoek bij Overmere de gelijkmaker diep in de toegevoegde tijd en op Zevergem speelden we 85 minuten lang met een man minder en slikten we in de laatste minuut nog een fataal doelpunt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio